Ny leder i Høyre med et smil: – Tenker at sørlendingene har godt av noen impulser utenfra

PETER ANDRÉ BUSCH

Gift med Solfrid og har tre barn som er/blir 10 år, 8 år og 6 år.

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Flyttet i september 2019 og bor på Bakkemoen.

Hva driver du med her?

Jobber som førsteamanuensis innen informasjonssystemer på UIA og forsker spesielt på spørsmål innen e-forvaltning og negative sider ved teknologi.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Er født og oppvokst i Harstad, og så har jeg bodd både i Bergen, Kristiansand og Lillesand. Studerte i Bergen og jobbet mange år i SAS der. Studerte også mens jeg bodde i Kristiansand og Lillesand.

Hvorfor flytta du hit?

Det ble litt sånn ettersom vi var på boligjakt og boligprisene var greie her på Birkeland.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Som nordlending er jeg nok vant med en mer åpen tilnærming til sosial kontakt. Men må si at jeg synes folk på Birkeland er flinkere enn nabokommunene. Men det er lettere å holde kontakt med de som er innflytta, og det er jo litt synd da… tenker at sørlendingene har godt av noen impulser utenfra 🙂

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Er nyvalgt leder av Birkenes Høyre, så det blir nok noe politikk fremover. Tidligere har jeg vært aktiv i speiderbevegelsen, men det skal nå være tid til alt man ønsker å finne på. Kona synes jeg har altfor mange prosjekter på gang, og det stemmer sikkert.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

Veldig koselig kommune med flere tur- og fellesområder i nærheten og en flott badestrand ved Berse. At det ikke er så stort er også kjekt, kommer litt tettere inn på ting som skjer.

Noe jeg savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Kanskje litt flere butikker i sentrum. Det hadde vært kjekt med litt større tilbud og hadde selvsagt gladelig handlet lokalt. Og stor svømmehall hadde vært nydelig. Har lenge savnet den flotte naturen i Nord-Norge, men tror det blir litt voldsomt å ønske seg. Og så er det jo hyggelig å bli invitert på besøk eller kaffekopp for en nyinnflyttet.

Har du annen familie her i området?

Min kone har nesten hele sin familie i Kristiansand.