God stemning under sponsorløpet på Folkehøgskolen Sørlandet

(Foto: Privat)

Hele skoledagen fredag 23. april ble dedikert til sponsorløpet, hvor formålet var å samle inn penger til veldedighet. Felles oppvarming, musikk og grilling bidro til ekstra engasjement blant både ansatte og lærere.

Elevene løp runder på 400 meter i 30 minutter. På forhånd hadde elevene og lærerne skaffet sponsorer som sponset hver elev med enten fast beløp eller rundebeløp. Flere av elevene hadde kledd seg ut, og lærerne bidro som både deltakere og heiagjeng.

(Foto: Privat)

Hvert år samler Folkehøgskolen Sørlandet inn penger til veldedighet, og i år går pengene til samfunnsutvikling og studentinternater i Kambodsja.

De økonomiske bidragene brukes blant annet til å bygge internater, og hjelpe familier ut av fattigdom.

(Foto: Privat)

De omkring 300 elevene som har bodd på internatene i Kambodsja ønsker å bruke sin utdanning og kunnskap til å hjelpe andre i samme situasjon. På den måten fører de økonomiske bidragene fra Folkehøgskolen Sørlandet, sammen med andre skoler, til langsiktig effekt for både familier og samfunnet.

(Foto: Privat)

På grunn av korona har det i år vært mer utfordrende å samle inn penger for skolen. Ettersom at elevene ikke skal være i kontakt med folk utenfor skolen. Men i Kambodsja har de kjent enda mer på konsekvensene etter koronapandemien. Derfor er det viktigere enn noen gang at de får støtte og hjelp fra andre land.

 

Silje Johnsrud

__________

Brukerskapt