Folkehøgskolen Sørlandet vil bygge ny treningshall – ønsker å bidra til utvikling av bygda

NY TRENINGSHALL. Prospekt av den planlagte hallen, tegnet av ENO Arkitekter.

Folkehøgskolen Sørlandet har lenge sett behovet for en ny hall i tilknytning til skolen. Den drømmen kan nå være ganske så nær.

17. februar gikk et enstemmig styre inn for at ei arbeidsgruppe skulle utrede mulighetene for en ny hall på skolens område. Birkenesavisa treffer folkehøgskolens arbeidsgruppe for ny hall, og får høre litt om planene deres. Hallen vi får se tegningene av vil være på 1500 kvadratmeter, og bli plassert i området nedenfor der hvor barnehagen tidligere stod. Det medfører at skolens eldste bygg, fra 1939, også vil bli revet.

– Det har pågått en prosess de senere år, hvor vi etter hvert har gjort det bygget overflødige, ved at vi har funnet steder i skolens øvrige bygningsmasse som kan ta over dette byggets funksjon, sier rektor ved Folkehøgskolen Sørlandet, Geir Reinertsen.

ARBEIDSGRUPPEN. Økonomi- og administrasjonsleder Bjørn Haabesland, rektor Geir Reinertsen, vaktmester Tor Inge Fidjeland, og assisterende rektor Sven Nordhagen.

Tanken er å plassere hallen slik at det fremdeles dannes et tun på skoleplassen. Hallen vil bygges etter mål av en håndballbane, med noe tilhørende areal, slik som kontor, kafé og et undervisningslokale. Det er ikke planlagt noen garderober i bygget. Der vil de basere seg på skolens eksisterende lokaler.

– Det er fortsatt mye uklart. Vi må kunne realisere det til en akseptabel pris, og så er vi avhengige av at kommunen er velvillige til planene våre, slår Reinertsen fast.

Folkehøgskolen har hatt mange investeringer de siste årene, men dette er et av de største økonomiske løftene på mange år. Det siste store løftet var aktivitetsbygget i 1974, og hovedbygget ti år før.

– Vi har hatt en jevn investering på eiendom over mange år, og har ikke noe etterslep på eiendom. Likevel er det skummelt å gyve på en såpass stor investering, medgir Reinertsen.

Om alt legges til rette så har de en ambisiøs plan om at bygget står ferdig til skolestart høsten 2022, og da med byggestart allerede over sommeren.

SUPPLEMENT TIL BYGDA. – Vi håper jo at hallen kan brukes til mer enn vårt behov. Ja, vi er vel også litt avhengig av det, sier rektor Geir Reinertsen.

– Vi har mange linjer som legger opp til mye aktivitet. Gymsalen vår dekker ikke det behovet. Slik det er nå, er elevene avhengig av å reise rundt til treningsarenaer, slik som Birkeneshallen og Sørlandshallen. En hall vil imidlertid representere et løft for hele skolen, ikke bare for de tre mest aktive klassene, sier Reinertsen.

Kan hallen bli brukt av bygda for øvrig?

– Vi håper jo at hallen kan brukes til mer enn vårt behov. Ja, vi er vel også litt avhengig av det, sier Reinertsen. Bjørn Haabesland legger til at nærheten til sentrum og Tobias jorde burde gjøre hallen aktuell for flere aktiviteter. Vi ser absolutt hallen som et supplement til bygda. Bygda blir større, og vi ønsker å bidra til at det skjer noe, sier han.