Wenche Stoveland (Sp) sine gamle – men aktuelle – tanker om samskaping

 

På sist ukes kommunestyremøte ble Wenche Stoveland (Sp) bedt om å lese opp et 14 år gammelt avisinnlegg, som hun hadde skrevet om utvikling av tjenestetilbud sentralt på Birkeland – i et samarbeid mellom kommunen og næringslivet. Mange av tankene hennes hadde allerede den gang mange likheter med det som i dag er framme i saken om et eventuelt nytt samskapingssenter.

Tanker om kulturhus og næringsbygg

Nye tanker og idéer dukker opp i forbindelse med skolebygging og behovet for et byggetrinn retta mot kulturen. Birkenes er en kommune i utvikling innenfor flere områder. Nå gjelder det å være kreativ og fremtidsretta. Vi må kanskje se på andre utviklingsmuligheter i vår kommune med tanke på bygdeutvikling og servicetilbud.

Hva med et kombinert kultur- og næringsbygg i samarbeid med kommunen og næringslivet? Her er det mulighet for et spennende prosjekt med rikt innhold. En kan gjerne tenke seg et bygg med innhold av konsert/teater- og kinosal, bibliotek, frivillighetssentral, kafeteria, offentlige toaletter, frisør, hår- og fot/hudpleie og eventuelt butikklokaler.

Når det gjelder en eventuell plassering av denne type bygg er det vel naturlig å tenke sentrumsnært.

Strøget på Birkeland har fått flere og flere boenheter. Her må vi tenke enklere tilgjengelighet til nevnte aktiviteter for e menneskene som bor her. Håper dette kan være en idé for både det offentlige og det private næringsliv.

Dette leserinnlegget fra Wenche Stoveland stod på trykk i Birkenesavisa 7. mars i 2007.