Vill seiersjubel i fotballen – jenter 13 vant sin siste kamp mot Lia og sikret andreplass på tabellen

LAGET TIL JENTER 13 SOM TOK SØLV. Foran fra venstre: Kaja Aamlid Bjelland og Nora Fauske Heia. Bak fra venstre: Jenny Enge Stie, Eline Løland, Kaja Grødum, Klara Tobiassen, Marte Esperås, Maren Kallstøl Nyhaven, Amalie Raen, Rakel Svaland Grødum, Line Håbesland og Sunniva Flaa.

Premisset for kampen var klar – seier ville gi andreplass og uavgjort eller tap ville gi en sur tredjeplass for jentene i Birkenes IL. Det var både nervøse spillere, trenere og foreldre før kamp. En bra sesong skulle nå toppes med en siste seier.

En noe vinglende start for Birkenes ble det. Vi kom ikke helt i gang slik vi hadde håpet. Lia satte ballen i mål bak Eline Løland etter 5 minutter. Det gode utgangspunktet vårt ble nå vanskeligere.

Etter baklengsmålet overtok vi styringen på kampen, men dessverre klarte vi ikke å skape målgivende sjanser før pause. En god pauseprat med formaninger om rolig med ball og fortsette, så kommer sjansene førte til ny optimisme blant spillerne. Alle var gira på andreplassen.

Vi begynte andreomgang bra og Jenny Enge Stie klarte å sette ballen i mål med et langskudd syv minutter ut i omgangen. Vi fortsatte presset vårt og Rakel Svaland Grødum var virkelig nærme. Marte Esperås slo et glimrende innlegg, men Rakels avslutning gikk på innsiden av stolpen og trillet ut på andre siden.

Heldigvis gikk det ikke mange minuttene før en ny sjanse kom, og denne gang klarte Rakel å sette ballen bak Lias keeper. Det ble vill jubel, men dessverre var det lenge igjen av omgangen. Det bølget nå frem og tilbake. Lia var raske når mulighetene kom. Det ble mange løp bakover for forsvaret vårt. Marte, Kaja Grødum, Nora Fauske Heia og Sunniva Flaa fikk mange tunge jobber utover i omgangen.

Midtbanen vår hadde og en tøff jobb med aktive midtbanespillere på Lia. Kaja Aamlid Bjelland, Klara Tobiassen, Jenny, Line Håbesland, Maren Kallstøl Nyhaven gjorde en kjempejobb. På topp jaget Rakel og Amalie Raen seg gjennom 70 minutter. Eline måtte gjøre en fantastisk redning i slutten av kampen. Hun ofret seg maksimalt i duellen med Lias spiss og stoppet henne. Dette ble siste sjanse for Lia og vi kunne slippe løs jubelen etter en utrolig spennende kamp. Bedre avslutning på sesongen kunne vi ikke få!

Det var vår gode start på sesongen som sendte oss opp på sølvplassen. I første kamp ble Hisøy sendt hjem med 9-0 tap. Andre kamp mot Randesund 2 ble vunnet med 5-3 borte. Etter det ble Gjerstad slått 11-1, før vi måtte tåle to kamper med uavgjort mot Sørfjell og Lia. Vi klarte dessverre ikke å sette ballen i mål mot Sørfjell, selv med utallige sjanser. Kampen mot Lia endte 3-3 borte etter at vi ledet 3-0 til pause.

Borte mot Hisøy dro vi inn en 3-1 seier før vi måtte tåle sesongens eneste tap mot Randesund 2 med 1-4. Etter det ble det 2 seiere mot Gjerstad (8-2) og Sørfjell (4-1). Med seieren i siste kamp endte vi ett poeng bak Randesund 2 med 23 poeng. Det ble scoret 46 mål og kun sluppet inn 16 mål på 10 kamper. Med andre ord en flott sesong helt fra forsvar til angrep!

Det har vært en lang oppladning til kamper i år. Vi har trent to ganger i uka siden januar. Vi fikk en pause i mars/april/mai, men startet opp med treninger så fort vi fikk lov. Lengre sesongoppkjøring kommer dere nok aldri til å oppleve.

Utviklingen fra i fjor har vært stor og det gleder oss trenere stort. Vi trener nå på ting vi ikke trodde var mulig i fjor. Vi har spillere som har vært eller er med på sonelag, og de har gjort det bra der. Det er utrolig moro å se på utviklingen. Det er gøy at dere spør oss trenere om hva dere må gjøre for å bli bedre.

Jentene holdt en fin tale til oss trenere etter kampen vår mot Lia. Vi er heldige som har dere.

Stå på videre i fotballen. Dere kan bli så gode som dere vil!

Vi trenere takker for i år og melder om at det er plass til flere nye jenter på laget.