Den 24. utgava av Mollestad Triatlon samla 37 små og store deltakere til konkurranser og hyggelig grilling

ALLE PÅ PALLEN: Er man med på Mollestad Triatlon er alle vinnere, og får seg en tur på seierspallen.

Den tradisjonsrike triatlonen samler Østre og Vestre Mollestad, samt innslag fra Svaland. Selv om det viktigste er en hyggelig samling med grilling og prat så skal det ikke stikkes under en stol at det ligger stor prestisje i å få slått fast hvem som er best av østre og vestre Mollestad. Den avsluttende volleyballkampen mellom øst og vest er for mange det store høydepunktet og skal besegle hvem av grendene som er best.

Østreseier i volleyball

– I fjor vant Østre, mot normalt, sier Mollestad. Han er selv på det Vestre laget, og lovet øst en hardere kamp i år. I fjor oppdaget de at laget fra østsida hadde trent i skjul, og tok dem litt på senga. Vestsida satt derfor alt inn på å revansjere seg, men gikk like fullt på nok et tap i nabooppgjøret.

– Vi holder det så lokalt som mulig, men tillater dog noen tilreisende å være med, sier løpssjefen Gunnar Mollestad. Selv har han vært med på samtlige Mollestadtriatloner, med unntak av en.

God deltakelse

Er man fra Mollestad så er det nærmest et krav om å stille opp i det ultralokale løpet. Deltakelsen er derfor stabilt god, og i år var det 37 deltakere som stilte på startstreken. Det er delt opp i tre klasser, under seks år, seks til tolv år og fra tolv år og oppover. De minste skal kun løpe og sykle, mens de eldre tar en svømmetur i elva.

– Dette er folkehelse på sitt beste. Samtidig bygger vi bro mellom østre og vestre. Det er et kjempekoselig arrangement som alle vil ha med seg, sier Mollestad.

 

KLAR FERDIG GÅ: Starten går, og den yngste klassen legger ivrig i vei.

 

UNGE TRIATLETER: Kristian Svaland og Arne Borø Svaland krysset målstreken som første og andremann i klassen under 6 år. Kristian er litt usikker, men har i hvert fall vært med en eller to ganger før. Arne på sin side husker godt han var med i fjor, og vant såpe for innsatsen den gang.

 

SPARER IKKE PÅ NOE: I voksenklassen må man svømme fra Sandøyra og runde ei bøtte under broa.

 

VIKTIGE VALG: Forskjellige kurser velges for å unngå de verste strømmene imot og få glede av den igjen etter runding.