Stor miljøiver

ARBEIDSLEDERE: Joanne Ivarson, Eline Mosfjeld, Mathilde Wiig Tveite og Erle Tønnessen i gule vester setter i gang frivillige søppelplukkere fra 1A og 1C.

På Birkeland skole er det fire fjerdeklassinger som har et ekstra engasjement for miljøet.

Hvert langfriminutt forrige uke samlet de en hel gjeng første- til fjerdeklassinger for å rydde søppel på skoleområdet.

Det var Joanne Ivarson som fikk ideen først, og hun fikk raskt med seg venninnene Eline Mosfjeld, Erle Tønnessen og Mathilde Wiig Tveite på å lage en aksjonskomite for miljøet. De gikk så til rektor Kristian Cummings med ideen om å engasjere medelevene til en felles ryddedugnad.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi synes det var en gøy ting å gjøre, og så bryr vi oss om miljøet, sier de samstemmig.

Fantastisk initiativ

Fra skolens side støtter de helhjertet opp om tiltaket.

– Det er ypperlig, fantastisk at de tar initiativ. I denne omgang rydder de i langfri fire dager, men det blir nok ikke den eneste uka heller. Det er allerede snakk om at de vil gjøre det flere ganger, forteller Cummings.

– Vi synes det er helt herlig. Måten de selv har tatt initiativ på. For deretter å prate med alle klassene og engasjere dem. Det er et godt tiltak og noe vi virkelig støtter opp om, sier Cummings fornøyd.

På første ryddedugnad treffer vi på Aselia Grødum (1C) og Marthe Strøm Svaland (1A), som var blant de ivrige søppelplukkerne rundt skolen, og vi lurer på hvorfor de vil bruke langfri til dette.

– Fordi vi ikke vil at jorda skal bli ødelagt, svarer Marthe Strøm Svaland kontant.

ENGASJERTE: Erle Tønnessen, Eline Mosfjeld, Joanne Ivarson og Mathilde Wiig Tveite er opptatt av forsøpling og miljøet. Sist uke satte de i gang en søppeldugnad som gikk over fire langfritimer.