Lagerbygg på Tollnes

UTBYGGINGSSTOPP: Er det i praksis utbyggingsstopp i Ytterdalen? Det spør rørlegger Jarle Håkedal, etter at en utbygging ved Flaksvatn ble stoppet med begrunnelse av for lite brannvann. – Det er ikke bare denne aktuelle utbyggingen jeg tenker på, men all videre utbygging nedover dalen. For oss næringsdrivende som er avhengig av utvikling håper jeg at kommunen finner en løsning på disse utfordringene, sier Håkedal.

Tollnes næringsbygg ønsker å sette opp et 1.600 kvadratmeter stort bygg på Tollnes.

Bak selskapet Tollnes næringsbygg finner vi Gunnar Hauge og Jarle Håkedal, med like store eierandeler. På andre siden av veien for Foss fabrikker disponerer de en 10-12 dekar stor eiendom.

På tomta står det allerede et næringsbygg, hvor Nyhaven transport, Madshaven auto og Jarle Håkedals rørleggerbedrift holder til. I bakkant av dette bygget ønsker de å klargjøre ei fire mål stor tomt.

Med flommen stadig friskt i minne er de nå i ferd med å heve området en drøy meter. I overkant av 4.000 kubikkmeter masse skal kjøres til. Mye masse er allerede tilkjørt i området.

– Tollnes er på langt nær bygd ut. Det er Birkelands mest sentrale industriområde, og jeg ser derfor behov for et nytt bygg her. For meg som håndverker er plasseringen ideell. Jeg synes det er gøy å være med å få ting til å skje, sier Jarle Håkedal,

Han sender nå inn en rammesøknad på et bygg på 1.600 kvadratmeter.

– Utover den ramma er vi ikke helt låst på løsninger. Vi kan selge alt, eller deler av det, eller leie ut. Nå setter vi i gang arbeidet, og så regner jeg med veien blir til litt mens vi går, avhengig av interessen fra mulige leietakere, sier han til Birkenesavisa, og legger til:

– Jeg regner med at kommunen jobber aktivt for flomvernet. Vi har store bedrifter her som 3B og Foss som må vernes. Men for vår del kan vi ikke bare sitte og vente. Derfor sikrer vi egen tomt ved å løfte den en drøy meter. Da er vi innafor selv med en ny 200-årsflom.