Ber om gjenåpning

For vel et års tid siden ble åpningstidene ved Tollenes Miljøstasjon lagt om slik at det i 2016 bare har vært mulig å tømme avfall torsdager fra kl. 12 til kl. 18 og lørdager fra kl. 10 til kl. 14.

LESERBREV: Stasjonen ble helt stengt på tirsdagene.

Det ble innført lørdagsstengning i ukene 2, 4, 6, 8 og 10 og ukene 40, 42, 44, 46, 48, 50, 51 og uke 52 – de to siste fordi de faller på juleaften og nyttårsaften.

Det ble hevdet at åpningstidene måtte harmoniseres og at de måtte justeres for sesongvariasjoner ved stasjonen.

Ja vel.

Men allikevel svært pussig at det i vår miljøpreget tid skal være reduserte muligheter til å levere avfall for oss på Birkeland. Flere flytter til Birkenes og Birkeland og det blir mer og mer avfall fra private husholdninger.

Det er derfor min oppfatning at åpningstidene må revurderes for 2017!

Lørdag 22.10.16 hadde jeg følgende opplevelse: Jeg hadde full tilhenger med avfall og opplevde selvsagt at porten til stasjonen var stengt. Jo da. Jeg hadde glømt at det var lørdagsstengt den dagen.

Men hengeren var full og den måtte tømmes fordi den skulle brukes til vedkjøring med mer senere på dagen.

Så det ble en tur til Knudremyr hvor jeg på de 10 – 15 minuttene jeg var der opplevde å treffe 5 biler fra Birkeland! Kanskje var det flere. Noen med tilhenger slik som meg. Og på Birkelandsveien tilbake møtte jeg enda to biler – begge med tilhenger fylt med avfall – som jeg antar skulle til Knudremyr. Og det var sikkert flere som kjørte avfall uten tilhenger.

Hele turen tok vel en time – og jeg var altså en av svært mange fra Birkeland som den dagen leverte avfall på Knudremyr.

Dette må være helt feil, tenkte jeg. Alle disse kunne jo ha kjørt til Tollenes for å levere sitt avfall. Tollenes må være åpen HVER lørdag. Den dagen er jo den store tømmedagen for de fleste av oss.

Derfor: Tenk miljø med den økte biltrafikken fra Birkeland til Knudremyr disse lørdagene! Og – økt tilgjengelighet gir gode muligheter for oss til å levere avfallet på Tollenes.

Kjære Libir: Gjenåpne Tollenes Miljøstasjon på disse lørdagene og hold dørene oppe til kl. 16! Og det må også bli mulig å avlevere avfall på tirsdagene – gjerne fra kl. 16.

Eller, har Libir andre erfaringer enn de som nevnes her?

 

Jakob Olaus Mo,

Som ved hver tømming opplever svært god service på Tollenes Miljøstasjon!

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!