Serverte oberstens pepperkake

LIBERAL NAVNEPOLITIKK: Lena Strøyer med heisakatt og Obertsens pepperkake

Julemarked på Fidjetun med obertstens pepperkake og heisakatter på menyen.

– Ja, dette var moro. Jeg kan huske min bror sykla opp hit og kjøpte rød brus, sier Helge Knutson.

Lørdag ble det første julemarkedet på Fidjetun pensjonat arrangert. Knutson mimret villig tilbake, og kan huske når kafeen og landhandelen var i drift på 50- og 60-tallet.

De nye eierne var sjølsagt spent på om det kom folk til markedet, og det gjorde det. Mange hadde tatt turen opp til Fidjetun denne fine lørdagen, for været viste seg fra sin absolutt beste side.

Her kunne det kjøpes både småkaker, honning, strikkesaker, muffins og heisakatter. Sistnevnte er i grunnen det man kaller lussekatter.

– Vi var på konsert med Highasakite, og så ble navnet heisakatt unnfanget, sier Lena Strøyer som eier og driver stedet sammen med Tore Hvaal.

Ei av formkakene på stedet har fått navnet oberstens pepperkake. Den har en kamerat til Hvaal bakt til ham, og kaka falt i smak. Oppskriften er derimot av det hemmelige slaget.

– Ja, da må vi nok spørre på kjøkkenet, sier Hvaal og drar litt på det.

Folk koste seg rundt kafebordene. Med julegrøt, kaker og andre godsaker, og til fine juletoner på boks, ble dette ei koselig førjulsstund.

– Nå venter vi bare på godkjenning fra brannvesenet og Mattilsynet, men vi håper på å åpne for fullt i februar eller mars, sier Strøyer.

KUNDER: Arnt Olav Furholt og Kjersti Olga Fredriksen ved handelsdisken.