Stiller som senior

STERK: Thor Arild Aas.

Thor Arild Aas har fortsatt to sesonger igjen som junior, men stiller likevel til start på seniorenes sesongåpning på Sjusjøen.

– Det er den beste treninga en kan få, og jeg bor jo på Lillehammer, forklarer 20-åringen.

Kommende helg samles norgeseliten og ventelig store deler av verdenseliten i skiskyting på Sjusjøen skisenter ved Lillehammer. Birkenesavisa har snakket med lokale løpere om deres forventninger til vinterens skiskytingsesong.

Thor Arild Aas har ikke noe mål om å hevde seg, men synes det er gøy å se hvor nivået ligger og hvor han sjøl ligger i forhold til de beste.

– Det blir jo nesten som et verdenscupløp, presiserer vegdølen, som pendler mellom jobben som tømrer i familiebedriften på Engesland og tilværelsen som skiskytter på Lillehammer.

Det gir mulighet til å trene mer og få bedre flyt i treninga når han først trener, samtidig som han får brynt seg på mange gode løpere i skiskyttermetropolen Lillehammer. Junioren viste under NM i rulleskiskyting at han har tatt steg i langrennssporet foran denne sesongen.

– Det stemmer nok det. Jeg føler jeg er blitt sterkere i sporet. Det viser testene jeg kjører heime også, forteller 20-åringen.

Han synes han også er blitt mer stabil på standplass. Det håper han skal hjelpe ham å nå målet for sesongen, som er pallplass i norgescupen eller NM.