Økt bruk av Flakke Loner

FLAKKELONER: Bilder viser en skyteøvelse på Flakkloner vinteren 2016/2017. FOTO: TRULS THONHAUGEN

Kommunen vurderer å legge til rette for økt bruk av skytebanene på Flakke Loner.

– Etter flommen flytta politiet vekk sine øvinger fra Flakke Loner. Nå er de tilbake og øver nesten hver dag. Det øves på skyting, men fasilitetene er ikke all verdens, sier kommunalsjef Halvor Nes.

Ifølge ham ønsker politiet å fortsette aktiviteten på Flakke Loner, og skytterlagene som disponerer skytebanene er også interessert i et samarbeid.

Til formannskapet sier Nes at det kan bli aktuelt at kommunen inngår en avtale med politiet.

– Det kan være snakk om taktisk øving, og det kan være aktuelt å bygge en hall med ulike hinder. Skal noe bygges må det finansieres, og det vil være et ordinært leieforhold med politiet, sier han.

Aktiviteten skal ikke gå på bekostning av skytterlagene, som primært bruker området om kvelden og i helgene. Politikerne i formannskapet fremstår som positive, men noen forbehold.

– Dette er et veldig pent område, som er veldig mye brukt av befolkninga. Det må man ta hensyn til før man setter opp en hall som utenbysfolk skal dra nytte av, sier Torbjørn Bjorvatn (KrF).

Under flommen i 2017 ble politiets konteinere fylt med vann. Under opprydninga som fulgte ble en politimann alvorlig skadet, etter at han kasta fenghetter på et bål, hvor disse så eksploderte.

– Sikkerhet må være en mye større del av bildet dersom aktiviteten utvides. Det gikk utover en politimann den gang, men det kunne likegodt være ett av barna våre. Sikkerheten må bli godt ivaretatt. Vi trodde jo ikke det var farlig på Flakke Loner, men så viste det seg å være det, sier Vibeke Tobiassen (Ap).