Variert kveld i kirka

GJESTEARTIST: Arne Løland var blant gjesteartistene på Herefoss. Her med Linda Vehusheia Larsen og Frode Eikrem på munnharpe. I bakgrunnen Glenn Håkon Langemyr og Simen Arneberg.

Herefoss kirke fylt til randen under konsert med kremen av lokale artister.

– Det er jammen ikke dårlig å få fylt kirka helt opp. Slik skulle det vært under gudstjenestene også, sier Petter Ross på vegne av menighetsrådet i Herefoss.

Søndag kveld samler åpenbart store deler av bygda seg i den mangekantede kirka ved fjorden. Enkelte publikummere har reist ennå lengre, og både Birkeland og utpostene ved grensa til Kristiansand er representert. Det gjør at kirkeskipet er mer enn fullt, og galleriet likeså.

– Vi har sanka inn det beste Herefoss har å by på, og så har vi til og med tatt med noe utenfra også, sier Ross om kveldens innhold.

VOKAL: Linda Vehusheia Larsen med Glenn Håkon Langemyr i bakgrunnen.

Allsidig program

Langt over 100 publikummere får servert et variert program fra scenen. Mens toner og vokaler forsterkes og blir til lydbølger i høyttalerne, snurrer et stativ med malerkunst innenfor alterringen i kirka fra 1865. Bildene er det Lene Vehusheia som har signert, og tidligere er de vist under en stor kulturfestival langs kysten.

– Det er moro å få vist dette fram også hjemme i Herefoss, sier Linda Vehusheia Larsen.

Hun akkompagnerer morens kunst med sang, men er langt fra den eneste på scenen denne kvelden. Benjamin Eikrem åpner ballet med klassiske toner fra klaveret, mens faren, sogneprest Frode

Eikrem bidrar både med munnharpe og munnspill seinere i programmet.

SOGNEPREST: Frode Eikrem bandt forestillingen sammen. Her bidrar han også med munnspill.

Telemarkskyr

– Nå kan si jeg har spilt med Arne Løland, det er litt stas, sier senior Eikrem.

Han får knapt fullført setninga, for publikum lar høre fra seg etter to innslag med bygdas store trubadur, som også omtales som Herefoss sin egen Reodor Felgen. Til denne musikalske soare har han blant annet med seg en låt om Telemarkskyrne ved Senumstadbroa.

– I gamle dager hadde til og med prestene gård, selv om ansvaret for drifta ofte ble satt bort. På den tida hadde alle kyr, i dag er det litt mer eksotisk, i alle fall med sjeldne raser, sier Eikrem.

Utover kvelden slipper lokale gjesteartister til, som Gunn Kristine Rødli og Cecilie Jordal. Bandet ellers består av Linda Vehusheia Larsen (vokal), Vidar Larsen (gitar), Glenn Håkon Langemyr (dobro og kontrabass), Pål Gundersen (trommer, piano og vokal) og Simen Arneberg (bass), mens Matz Roald Liane har kontroll på lyden.

MEKANIKER: Trubadur og mekaniker Arne Løland.