– Pangstart på vinterferien

PÅ SKITUR. Olai 5 år, pappa Martin og Marie 8 år; alle med etternavnet Brovig.

Lørdag tok den selvoppnevnte bladfyken turen opp på Toplandsheia for å se hvordan forholdene var der. Skiløypene hadde Arvid tatt seg av i tidlige morgentimer og de var derfor perfekte.

Parkeringsplassen var godt oppfylt og i løypene og ved gapahuken var det veldig folksomt. Svært mange barnefamilier hadde funnet ut at Toplandsheia var et godt sted å oppholde seg denne solrike og flotte lørdagen.

Ved krysset, der kortløypa møter hovedløypa, traff jeg på en far med sine to barn. Marie på 8 år sa at ho hadde gått 16 kilommeter-løypa, men var litt sliten nå. Ho hadde gått sammen med lillebror, Olai på 5 år, og pappa. Marie hadde på seg BIL-drakt og jeg regna derfor med at hun bodde i Birkenes.

På vei ut til parkeringsplassen traff jeg dem igjen. Jeg sa jeg var imponert over at de hadde gått langløypa og spurte om jeg kunne ta et bilde og lage en liten reportasje til BA. Det skulle vise seg at de kom fra Lillesand, men dattera var med i skigruppa til BIL der hun trente sammen med dem én dag i uka. Treningen foregikk mye på skiskytterarenaen. Lillebror var også veldig ivrig på ski, fortalte far Martin Brovig, så derfor var Olai ofte sammen med dem opp til Birkeland.

Underveis i langløypa denne lørdagen hadde de hatt bål og grilla pølser, og dette var første gangen de hadde gått hele runden. En gang tidligere hadde de kommet litt sent opp, så da hadde de bare rukket 11-kilometeren.

På spørsmål om hvordan minstemann på 5 år taklet de bratte utforkjøringene, svarte pappa at gutten aldri var redd, men at han hadde lært seg en teknikk der han bare kasta seg ned på siden hvis farten blei alt for stor – og da gikk det greit.

Jeg takka for praten samtidig som jeg var blitt imponert og glad over at mange barn tidlig lærer seg å gå på ski og dermed opplever både mestringsfølelse og skikkelig skiglede.

 

Olav Heimdal

 

______________

Brukerskapt