Seier i sesongens siste

FOTBALL: Kaptein Knut Arild Espegren, her i aksjon mot Froland.

En dårlig start, men desto bedre avslutning på kampen ga Birkenes sesongens andre seier i serieavslutningen i herrenes 5. divisjon i fotball.

– De første tjuefem minuttene er vi veldig sløve. Mye unøyaktige pasninger gjør at vi mister ballen mye på vei framover og blir straffa ved at vi blir jagende etter, forteller oppmann Ernst Kristian Sundtjønn, som leder laget i trener Nils Olav Bjellands jobbfravær.

Det er også gjestene Risør som tar ledelsen i Birkenesparken fredag kveld, når et innlegg fra høyrekanten blir ekspedert i mål fra kort hold. Da er det spilt snaue 20 minutter.

Pent angrep

Syv minutter seinere skaper kaptein Knut Arild Espegren balanse i regnskapet når han avslutter et pent BIL-angrep med å heade ballen vakkert i nettet fra 15-16 meter.

– Etter det får vi mer kontroll, og vi får roa ned spillet litt, men vi har fortsatt endel feilpasninger som fører til brudd, forteller Sundtjønn.

Risør makter imidlertid ikke å utnytte overgangsmulighetene, og det står 1-1 etter de første 45 minuttene.

Vinner andreomgangen

I pausen presiserer oppmannen at pasningskvaliteten må opp for å unngå balltap når laget er på vei framover. BIL-spillerne tar budskapet til seg, omsetter det i handling og vinner andreomgangen 3-0.

Etter 57 minutters spill vinner Chris Masoud ballen på midten og spiller ut til høyrekant Arild Moldal som finner Knut Arild Espegren inne foran mål. BIL-kapteinen demper ballen og setter den kontrollert i nettet til 2-1.

Kvarteret før slutt øker David Christiansen ledelsen på straffe etter at han selv er blitt felt på vei gjennom. Den berømte spikeren i kista er det Sigmund Martinsen som setter med et langskudd fra drøye 20 meter som Risør-keeperen slår i eget mål.

Trauma suverene seriemestere

– Greit med en god avslutning. Stemningen var god etter kampen. Det var godt å høre seiersropet i garderoben igjen, sier Ernst Kristian Sundtjønn nøkternt.

Birkenesingene har ikke hatt mye å juble for denne sesongen resultatmessig. 14 seriekamper har gitt 11 tap, én uavgjort og kun to seiere, begge mot bunnlaget Risør. Fredagens seier endrer ikke på tabellplasseringen til noen av lagene.

Birkenes befester nest sisteplassen som gir fortsatt 5. divisjonsspill, mens Risør må ta veien ned i sjette. Trauma vinner serien suverent med seier i samtlige 14 kamper og en målforskjell på 62-4. Tromøyværingene kronet sesongen med å gruse Lillesand 7-0 borte i siste seriekamp.

Kampfakta

Birkenes – Risør 4-1 (1-1)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (19), 1-1 (26) Knut Arild Espegren, 2-1 (57) Espegren, 3-1 (75) David Christiansen (str.), 4-1 (82) Sigmund Martinsen

BILs lag (4-3-3): K. Fossdal – E. Wisløff-Ohrvik, L. Aamlid, H. Birkeland Flaa, P.C. Møller – S. Martinsen, C. Masoud, D. Christiansen – A Moldal, R. Imenes. K.A. Espegren. Innbyttere: A. Maxharraj, K. Knapstad Antonsen.