Skal lede kontrollutvalget

NY LEDER: Geir Colbjørnsen (KrF) skal lede kontrollutvalget de fire neste årene. Her fotografert etter konstituering av nytt kommunestyre torsdag.

Geir Colbjørnsen (KrF) er valgt til leder av kontrollutvalget.

– Dette er et kjempespennende verv. Kontrollutvalget er et av få utvalg som er lovpålagt, og jeg er veldig stolt over å få lede dette, sier Geir Colbjørnsen (KrF).

Han ble som kjent ikke gjenvalgt til kommunestyret, ettersom partiet måtte tåle en reduksjon fra fem til to representanter. Torsdag kveld ble han imidlertid valgt til leder av kontrollutvalget i kommunen, et utvalg som skal føre kontroll og tilsyn med kommunens virksomhet.

– Medlemmene i kontrollutvalget kan ikke sitte i kommunestyret. Vi skal holde øye med kommunen, og utvalget gjør et veldig viktig arbeid. Samtidig skal vi være forsiktige med å bli politiske, sier han.

Normalt tilfaller ledervervet en politiker fra opposisjonen som ikke sitter i kommunestyret. De siste fire årene har Wiggo Svendsen (H) hatt vervet. De siste fire årene har Colbjørnsen og Kristelig Folkeparti vært i posisjon sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre.

– Du har den siste valgperioden sittet i posisjon med to av partiene som nå utgjør flertallskoalisjonen, får de en mann på innsida av kontrollutvalget?

– Nei, jeg blir ingen mann på innsida. Utvalget er veldig tydelig ikke-politisk. Vi skal ikke drive med politikk i dette utvalget, sier Colbjørnsen.