Kan fortsatt rykke opp

TORDENTALE: BIL-treneren krever skjerping i pausen mot MK. – Tjue sjanser på én omgang, og bare tre mål – dét kan vi ikke være bekjente av, påpeker han.

BIL-damene knuste MK 8-2, tross et massivt sjansesløseri, og har fortsatt mulighet til å rykke opp i 3. divisjon.

– De møter topplaget, mens vi møter bunnlaget, så sjansen er absolutt tilstede, sier BIL-trener Trond Endresen etter storseieren over Mandalskameratene onsdag kveld.

Med én serierunde igjen ligger Birkenes på 3. plass på tabellen, med samme poengsum og samme målforskjell som Vindbjart. Men mens birkenesingene har scora 23 og sluppet inn 15, har venndølene scora 13 og sluppet inn fem.

Dermed blir siste seriekamp helt avgjørende for hvem som tar den tredje og siste opprykksplassen. Der møter Birkenes tabelljumbo Søgne, mens Vindbjart møter den suverene serielederen Gimletroll 2.

20 kjempesjanser

At Birkenes i det hele tatt er i posisjon til å rykke opp kan de takke søndagens sliteseier over nettopp Vindbjart for. Hadde de ikke skjerpa seg i andre omgang mot MK, kunne BIL-damene også sett langt etter opprykksmuligheten. For maken til sjansesløseri som de hvitkledde viste i første omgang onsdag kveld er det sjelden vi ser.

Birkenes hadde minst 20 store sjanser på de første 45 minuttene og scora på tre. MK hadde to og begge ga uttelling. Dermed hadde BIL-treneren følgende klare melding til spillerne sine i pausen:

– Tjue sjanser på én omgang, og bare tre mål – dét kan vi ikke være bekjente av! Nå går vi ut og viser at vi kan score!

Fire mål av Birkeland

Tordentalen virker bare delvis. Før det er gått fem minutter har hvittrøyene hatt tre kjempemuligheter til å øke ledelsen. Ni minutter ut i omgangen lykkes de endelig når Trine Birkeland, som scora to av lagets tre mål før pause, dytter en keeperretur etter corner over mållinja.

Fem minutter etter legger Hanne Mollestad på til 5-2 på et langskudd via stanga. Minuttet seinere triller den omskolerte midtstopperen Trine Birkeland inn sitt fjerde for kvelden alene med keeper.

Så slukker flomlyset og spillerne får et par minutters ufrivillig pause. Når lyset kommer på igjen fortsetter hjemmelaget å male på, og syv minutter før full tid legger Christina Stray Imenes på til 7-2 etter glimrende forarbeid av Hannah Semine Aronsen.

Kampen er ren enveiskjøring, men de få gangene MK kommer seg inn på BILs banehalvdel blir det farlig. Fem minutter før slutt ar det på håret at de klarer å redusere, men Aronsen får avverget på femmeteren. Ett minutt før full tid fastsetter en MK-forsvarer sluttresultatet til 8-2 når hun beiner et hardt innlegg fra Trine Birkeland i eget nett.

– Ekstremt sløve foran mål

– Vi spiller fin angrepsfotball, men er ekstremt sløve foran mål. Vi burde punktert kampen etter fem minutter i første omgang og burde scora mange flere i andre også, men sjansen til opprykk er i alle fall større enn før kampen, oppsummerer Trond Endresen.

Han mener det unge BIL-laget er godt nok til å hevde seg i 3. divisjon, selv om det ble nedrykk til 4. midt i sesongen i år.

– Vi kom jo på andreplass i tredje divisjon i fjor, men i år har vi hatt mye skader, og det må nok ta mye av skylda for at det ikke har gått helt vår vei, mener BIL-treneren.

Han vil ha full skjerpings inn mot Søgne-kampen 10. oktober.

– Seieren over Vindbjart var viktig for å snu en negativ trend. Med to solide seire på slutten i tillegg blir det lettere å motivere seg for en ny sesong, understreker han.

Kampfakta

Birkenes – Mandalskameratene 8-2 (3-2)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (2) Christina Stray Imenes, 1-1 (7), 2-1 (23) Trine Birkeland, 3-1(32) Birkeland, 3-2 (42), 4-2 (54) Birkeland, 5-2 (59) Hanne Mollestad, 6-2 (69) Birkeland, 7-2 (83) Stray Imenes, 8-2 (89) selvmål.

BILs lag (1-4-4-2): E. Aanesland – A. Håbesland, S. Stavland Ohrvik, S.A. Sørlien, E. Kræmer – H. Mollestad, H. Helleland, T. Strigen Reiersølmoen, H.S. Aronsen – T. Birkeland, C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: H. Ohrvik, P. Haus, T. Hjorth Hye, M. Mosfjell.