– Kjipt!

BILS BESTEMANN: Elias Christiansen jobba og sleit på venstrebacken og senere på venstrekanten, men det hjalp lite når innleggene ikke ble omsatt i mål. BIL-trener Trond Endresen følger med i bakgrunnen.

Elias Christiansen setter ord på BIL-spillernes følelser etter klubbens første tap for erkefiendene fra Lillesand på 24 år.

FOTBALL. – Vi hadde utrolig mange store sjanser, og vi skulle selvsagt satt dem. Men det var Lillesand, og jeg tror vi hadde litt høye skuldre. Vi ble stressa da de fikk det andre målet, ble sure på hverandre, og det ble dårlig stemning. Det var noe drit, men det var jo tjue år sida, så det var vel på tide at de skulle ta oss, sier unggutten.
De siste sesongene har Birkenes IL og Lillesand IL befunnet seg i ulike divisjoner. Med birkenesingenes nedrykk fra 4. divisjon var det igjen duket for lokaloppgjør i Birkenesparken onsdag kveld.

Enveiskjøring

Tabellsituasjonen fortalte at sjansen var stor for at alle poengene ville bli igjen på Birkeland. Det åpnet også oppskriftsmessig. Birkenesingene kjørte over lillesanderne det første kvarteret og skapte fire kjempesjanser som alle burde blitt omsatt i mål. Men verken Kjetil Esperås eller Knut Arild Espegren hadde den nødvendige flaksen og dyktigheten i avslutningsøyeblikket. Da skjer det som ofte skjer i slike kamper; det førende laget kløner det til og motstanderen får kontre inn et mål. Det skjer i det 16. minutt. Det er også Lillesand som skaper den neste store sjansen, men headingen helt oppe i krysset blir avverget av BIL-keeper Thomas Salvesen. Når snaue halvtimen er gått får hjemmelaget corner. Den slås over hele Lillesand-feltet og lempes tilbake mot motsatt stolpe. Der kommer Steffen Mollestad susende og skaller inn utligningen fra kloss hold. Pauseresultatet 1-1 er særdeles flatterende for bortelaget.

Knokkelomgang

Andre omgang er ni minutter gammel når Lillesand krangler ballen inn i BIL-feltet. Der får en LIL-spiss stå alene på femmeteren og putte den i mål. 1-2-scoringen har en dobbeleffekt; den tapper noe av lufta ut av BIL-ballongen samtidig som den gir LIL-spillerne de ekstra kreftene de trenger til å kjempe hjemmelaget ytterligere ut av stilen. Resten av kampen blir preget av lite finspill og mange tøffe dueller, og Lillesand er heldige som får fullføre med 11 mann etter en tofotstakling på midtbanen ti minutter før slutt. Men blåtrøyene holder stand og kan reise hjem med den første BIL-skalpen på 24 år. Skal vi dømme etter andreomgangen er det heller ikke helt ufortjent.

Smertefullt tap

– Jeg frykta det, men jeg trodde egentlig ikke det skulle skje. Det gjør rett og slett vondt, sier en svært skuffa BIL-trener Trond Endresen.
– Vi prøvde å dempe forventningene før kampen, så vi ikke skulle ha så høye skuldre. Men vi stresser, vi gjør feil bak, og så skjer det vi ikke trudde skulle skje, at vi kommer under. Da virker det som vi blir litt sjokkerte rett og slett, sier BIL-treneren, som kan melde om dyster stemning i garderoben etter kampen.
– Det var stort sett tomme sjokkerte ansikter å se.
Nå varsler han revansje i Holta til høsten.
– Det skal revansjeres, og det skal revansjeres hardt. For dette gjorde vondt for meg og fryktelig vondt for spillerne også.
Froland kan også vente seg tøff motstand i neste serierunde.
– Skal vi være med i toppen må vi slå tilbake umiddelbart. Men først skal vi ha en lang prat på treninga i morra, sier BIL-treneren.

1-1: Steffen Mollestad header inn utligningsmålet for BIL etter en snau halvtimes spill. Det hjalp imidlertid lite.

MYE FOLK: Lokaloppgjør er spesielle, også i 5. divisjon. Det er lenge siden det har vært så mye publikum på fotballkamp i Birkenesparken.