Klar for å fortsette

ARBEIDERPARTIET: Kåre Johny Engesland, Anders Christiansen og Dag Eide.

Anders Christiansen vil styrke Birkenes med god økonomistyring og en politisk plattform.

Birkenesavisa har møtt listetoppene i valgbodene på Birkelandsdagene, og snakket om ideologi og praksis. Følg vår valgkampdekning under emneordet #Kommunevalg 2019.

Hva er den viktigste ideologiske grunnen til å stemme Arbeiderpartiet?

Solidaritet for alle folk. Den viktigste enkeltsaken blir økonomi. Det har vi sagt før, og det sier vi igjen. Det å holde en trygg og økonomisk styring er viktig for oss.

Hvordan skal dere få det til?

Vi må holde styr på budsjettene, og det har vi gjort inneværende. Det har ikke vært budsjettsprekker de siste årene slik som vi kunne oppleve tidligere.

Har Arbeiderpartiet levert godt denne perioden?

Ja, det synes jeg. Det går mye på økonomi, og litt på være kjernesaker som lærlinger og sommerjobb for ungdom. Vi var også innom sosialhjelp, men det fikk vi ikke gjennom.

Hvem vil dere samarbeide for å fortsette i posisjon?

Utgangspunktet blir Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre. Det er også spennende med MDG og SV som absolutt er aktuelle. Det er disse vi må sondere med i første omgang.

Denne perioden har vært prega av flere 11-10 avgjørelser, og du har selv påpekt at det er vanskelig å styre en kommune med slike resultat. Hva skal du gjøre for å gjøre det enklere å styre?

Ved forrige valg ønska jeg en politisk plattform som vi ikke fikk ordentlig til. Det er vi helt nødt til å gjøre denne gangen. Det er også et par viktige saker som vi bør avklare. Etter forrige valg fikk vi kommunereformen tidlig inn i samarbeidet, og det var ikke enkelt. Vi klarte ikke å finne enighet, og slike store ting må avklares.

Hvilke saker bør avklares i en slik plattform?

Blant annet kommunesammenslåing. Hvordan vi skal verdsette arealer i kommunen. Hvordan vi skal utvikle de ulike bygdesentraene og lignende spørsmål.

Hva ligger til rette for en slik plattform nå?

Erfaring, for vi har fått mer erfaring. Ordførervervet kom litt bardust på forrige gang, og jeg var ikke helt forberedt. Derfor er jeg trygg på at vi kan få på plass en bedre plattform denne ganga om vi får sjansen igjen.

Er du mer klar for å fortsette som ordfører nå, enn du var for å bli ordfører for fire år siden?

Ja, egentlig. Jeg er i alle fall bedre rustet. Med en del vanskelige og tøffe saker de siste årene har det tatt litt tid for meg å si at jeg faktisk vil dette videre. Nå gleder jeg meg, og håper jeg får sjansen igjen.

Ordet er fritt, hva sier du?

Vi har vist at vi er et trygt parti som ønsker å beholde en god økonomi. Vi skal holde orden på økonomien, og styre mot et Birkenes i vekst.