Åpner badepark

BADEPARK: Kristen Rosåsen og resten av komiteen ønsker hjertelig velkommen når Kjerkestranda badeanlegg på Herefoss åpnes førstkommende lørdag.

Førstkommende lørdag innvies badeparken på Herefoss.

Vi treffer Kristen Rosåsen i det nye badeanlegget som har fått navnet Kjerkestranda badeanlegg.

– Vi skriver kjerke selv om vi strengt tatt sier kjørke her oppe, sier Rosåsen.

Han og resten av komiteen gleder seg stort til åpningen førstkommende lørdag.

– Åpningen er lørdag kl. 16. Da har vi inviterte hele bygda, og selvfølgelig gode bidragsytere. Kostnadene på anlegget er på 640.000 kroner, og vi har fått inn pengene via tippemidler fra Norsk Tipping, LOS-fondet, fylkeskommunen og gave fra Birkenes Sparebank, i tillegg til noe egenkapital fra Herefoss Utvikling. I tillegg må vi og berømme en meget velvillig grunneier, sier Rosåsen.

Anlegget består av en sandvolleyballbane, en badestrand og ei badebrygge. Frem mot åpningen skal de denne uka bygge et tre meters stupetårn i enden av badebrygga. En vanntrampoline vil de og prøve få tak i, men de rekker nok ikke det før åpningen.

Anlegget er todelt. Den ene delen er sandvolleyballbanen, mens resten av badeanlegget er i regi av Herefoss Utvikling.

Mye sand

– Først skrelte vi av løsmassen, før vi traff hard leiregrunn. Så har vi kjørt på langt over 1.000 tonn med sand. Det har vært god innsats på dugnadene, og det blir et godt løft for oss alle her oppe, sier han.

Rosåsen mener området hjelper med å utvikle bygda og gjøre den mer attraktiv for folk som vurderer å bo her.

– Det er gledelig å se at plassen allerede er blitt et naturlig samlingspunkt, og blir flittig benyttet. Vi håper og andre også tar turen opp hit og benytter seg av området, sier Rosåsen.

Linda Vehusheia Larsen og hennes band Bootlegs spiller under åpningen og utover kvelden.

– Etter åpningen blir det musikalske innslag, grilling og salg av mat. Så regner jeg med vi fortsetter utover kvelden, sier Rosåsen.