Hardt straffa – igjen

SCORA TRØSTEMÅLET: Hysen Selmani gjorde en god jobb som førsteforsvarer da han omsatte returen fra keeper på et dårlig tilbakespill i mål.

Hysen Selmani satte inn Birkenes’ fjerde seriemål for sesongen borte mot Rygene. Det hjalp lite, da hjemmelaget scora åtte.

Birkenes ILs unge 5. divisjonsmannskap har periodevis vært på høyde med motstanderen spillemessig denne sesongen, men har fått svi for unødvendige balltap og manglende evne til å vinne de avgjørende duellene innenfor egen og motstanderens 16-meter.

Mot Rygene har straffen vært ekstra hard, både hjemme i Birkenesparken i slutten av mai (0-5) og på Rygene stadion torsdag kveld.

– Det er litt som forventa, men det blir et par baklengs for mye i forhold til kampbildet, sier trener Nils Olav Bjelland.

Han mener kampen er ødelagt allerede etter en halvtimes spill. Da leder hjemmelaget 4-0. Ti minutter seinere får birkenesingene sitt trøstemål når Hysen Selmani følger opp et godt kollektivt press med å sette returen fra målvakt på et dårlig tilbakespill i nettet.

Gratismål

Det siste kvarteret av første omgang er hvittrøyenes beste periode i kampen.

– Da spiller vi oss inn, får en redusering og spiller god fotball, bemerker Bjelland.

Kvarteret ut i andre omgang får Rygene det BIL-treneren karakteriserer som et gratismål av dommeren, og løpet er definitivt kjørt. Få minutter etter kommer kveldens sjette baklengsmål, og på tampen av kampen triller det ytterligere to baller inn i BIL-nettet.

Dermed er tap nummer syv på syv kamper et faktum for det unge Birkenes-laget.

Slipper for lett til

– Det positive er at når vi får ballen ned og får spille fotball, så gjør vi mye bra, men de er et fysisk lag og får målene for lett, fastslår Nils Olav Bjelland.

Han merker at alle tapene går inn på de unge spillerne, men synes likevel stemninga i laget er god.

– Det er masse ferdigheter i dette laget, mange positive ting når vi får det til å gli, men det er for lett å score på oss, og vi sliter også med å score mål, påpeker BIL-treneren.

Laget har kun fire plussmål i boka så langt i sesongen.

– Vi må få flere spillere på trening. Tøtsjet er ikke godt nok heller, så vi må trene mer, konstaterer han.

Kampfakta
Rygene – Birkenes 8-1 (4-1)
Bane: Rygene stadion
Mål: 1-0 (10, str.), 2-0 (13), 3-0 (22), 4-0 (27), 4-1 (39) Hysen Selmani, 5-1 (60), 6-1 (66), 7-1 (86), 8-1 (90)
BILs lag (1-4-3-3): K. Fossdal – E. Wisløff Ohrvik (A. Moldal 45 min), J. Sæter Sundtjønn, O.M. Søbye Byremo, E. Christiansen – J. Myhrebakken Bergstøl, H. Selmani, S. Martinsen – F. Selmani, R. Imenes, K.A. Espegren