Firedobler budsjettet

2017: Gummibåtfestivalen for to år siden. Bildet er tatt under gratiskonserten med Tom Hugo på Sandøyra. Nå er det klart for ny festival.

Han har skrevet hitlåter i 26 land, og nå kommer Tix til Birkeland.

– I år har vi valgt å gå et hakk tilbake mot de verdiene vi satte oss for nesten ti år siden. Gbfestivalen skal ikke være enda en countryfest og det er Elveturen som er fokuset vårt, sier festivalsjef Per Arne Botn i en pressemelding.

Et par uker før årets versjon av gummibåtfestivalen, omdøpt til Gbfestivalen, går av stabelen 11. til 14. juli lover festivalsjefen tidenes lengste elvetur. Han forteller at festivalen nå arbeider med firedoblet budsjett. I år blir det også gratiskonsert.

–  Tix, Kevin Boine, Kuselofte og Vidar Villa har klart å samle sammen en følgerskare på Spotify som utgjør halve Norges befolkning. I sommer kommer de alle til Birkeland for å opptre på Gbfestivalen. Førstnevnte har de siste ukene ligget på toppen av hitlistene med «Jeg vil ikke leve», sier Botn.

Spisser konseptet

Det var i fjor nyheten om at countryfestivalen Fjordbrøl på Herefoss og gummibåtfestivalen Gbfestivalen på Birkeland slo hodene sammen. Nå blir det to festivalene arrangert annet hvert år.

– Dette har gitt oss muligheten til å spisse konseptet GBfestivalen. I år vil man se en festival som henvender seg mer til de unge, sier Botn.

Ifølge festivalsjefen er det elveturen som har fått mest penger etter budsjettøkninga. Det merkes på programmet menet Botn.

– Det vil bli konsert på en lekter som følger deltakere ned elva og vi har hentet artister fra både USA og Danmark til elveturen. Selveste Jace Everett spiller gratiskonsert ved gamle Mollestadbroa, og «Ta Sjansen» er tilbake med større rampe enn noen gang, sier han.

Bedre elvetur

Elveturen finner sted lørdag formiddag, og gratiskonserten finner sted klokka 13.00 lørdag ettermiddag. Amerikaneren Everett er blant annet kjent for kjenningsmelodien til fjernsynsserien «True Blood».

– I år ser det ut til at vi klarer å få realisert en av de kuleste idéene for festivalen, nemlig å ha band som spiller på en flytende scene som følger båtene! I tillegg så rigger vi til strandfest på siste del av turen, så vi alt i alt ender med tre konserter nedover, sier Botn, og legger til:

– Vi kan ikke bli Norges største musikkfestival men vi skal være Norges største gummibåtfestival og fokusere på det som gjør oss unike.

2017: Strålende vær tilbake i 2017.