Fiskekonkurranse ved Prestbroa

FANGST: Konrad Fredheim Lauen med fangsten, konkurransens nest minste.

Barn opp til 16 år var med på den lille konkurransen ved Ljosevannet på Engesland.

Alle stilte selvfølgelig med godt humør og tro på fiskelykke denne ettermiddagen. De større barna ordna med utstyret selv, og mange litt yngre barn fikk hjelp av foreldre som passa på at alt gikk trygt for seg.

Mark på noen stenger og sluker på andre, men det ble noen kast før første fisken beit på. Så kom det flere fisk og barna gikk på med ny iver.

Pølser på grillen og brus å drikke sørga for at det ble trivelig stemning og enda mer fornøyde barn som koste seg på fjellene i vannkanten. Noen testa også om det kunne være varmt nok til å begynne badesesongen, men det var i kaldeste laget, så det holdt med litt vassing i vannkanten.

Konkurransen ble arrangert av Haukom og Ljosevannet fiskelag, og har til hensikt å få opp interessen for å fiske blant barn og unge i området. Etter antall fremmøtte kunne det se ut som de lyktes med det.

STØRST: Omund Fidje med konkurransens største fisk på 316 gram.

Det var lovet premie for både den største og den minste fisken. Omund Fidje fikk den første fisken, og det ble også den som gikk av seieren med høyeste vekt. Deretter var det to mye yngre gutter som kom med fangsten sin og strålte svært fornøyd over det.

Det ble en veldig hyggelig ettermiddag i solskinn og en god naturopplevelse for de som var der og deltok, både barn og foreldre.

Haukomvannet blir kalka med kalksteinsmel og bekkene med skjellsand for at fisken skal få gode forhold og gyte. Ph blir målt og vannkvaliteten testa og det legges ned litt arbeid for å holde dette i orden, og med å få kalk og skjellsand ut.

Men i dag var det fiske og samvær og alle koste seg med det.

Til slutt var det premieutdeling. Alle deltakerne fikk en ny sluk til å fortsette å drive fiske med, og den som hadde den største fisken og den minste fisken fikk hver sin flotte flotte fiskestang i premie.

MINST: Sofie Moen får premie for konkurransens minste fisk på 54 gram.

NAPP: John Emil Svaland Fidje og pappa Børge venter på napp.