Storkamp av Fossdal

SUPERREDNING: BIL-keeper Kenneth Fossdal er ute og snapper ballen rett foran beina på Trauma-kaptein Wilhelm Pepa, som kommer mutters aleine med BIL-keeperen.

BIL-keeper Kenneth Fossdal var i det umulige hjørnet mot superopprykksfavoritt Trauma, men kunne ikke hindre stortap.

Spekka med spillere med erfaring fra høyere nivå, er Trauma den udiskutable opprykksfavoritten i årets 5. divisjon. Anført av kaptein Wilhelm Pepa (tidligere Start, Jerv og Arendal FK) og Balal Arezou (toppscorer på det afghanske landslaget) viste da også tromøyværingene at de fortjener favorittstempelet da de gjesta Birkenesparken mandag kveld.

To straffemål og ett spillemål av Pepa, to spillemål av Arezou og ett selvmål sørga for at blåtrøyene kunne reise hjem med tre poeng og seks mål bedre målforskjell enn da de kom.

Strålende keeperspill

Men unggutta i BIL-drakt ble langt fra rundspilt, selv om sluttsifrene antyder det motsatte. Anført av en aldeles strålende opplagt keeper Kenneth Fossdal forsvarte hjemmelaget seg godt og produserte mer enn nok sjanser til å pynte på resultatet.

BIL-keeperen viser klasse allerede etter to minutter når Pepa bare har å styre et innlegg i mål. Fossdal er lynkjapt nede og holder skuddet fra syv meter. I neste angrep får Birkenes tre-fire sjanser til å gå i ledelsen, men samtlige forsøk blokkeres. Syv minutter ut i omgangen blir Knut Arild Espegren hindra på vei inn i Trauma-feltet. BIL-spillerne roper på straffe, men dommeren er ikke enig.

Straffer og feberredninger

Straffe blir det derimot etter 12 minutter, når Pepa felles på vei mot mål. Straffesparket setter Trauma-kapteinen selv sikkert i nettet til 0-2. Tre minutter i forveien har Arezou gitt gjestene ledelsen fra fem meter etter et flott angrep. Fem minutter før pause peker dommeren på straffemerket på nytt, når en Trauma-angriper får en dytt i ryggen på en corner. Pepa er sikker fra krittmerket igjen.

Mellom de to straffescoringene produserer BIL flere gode angrep etter gode kombinasjoner på midten, mens Fossdal varter opp med feberredninger i andre enden. Rett før pause redder han sin fjerde og femte hundreprosentsjanse for kvelden. To minutter på overtid må imidlertid BIL-keeperen se ball nummer fire i nota, når en corner går over hele BIL-forsvaret, treffer en BIL-fot og triller i nettet.

Pepa-hattrick

Hjemmelaget starter andreomgangen like respektløst som første og har to skudd like utenfor før det er gått tre minutter. Men birkenesingene sliter med å sette sjansene sine, i motsetning til Wilhelm Pepa. Seks minutter ut i omgangen blir Trauma-kapteinen tremålsscorer når han header en corner i mål helt inne ved motsatt stolpe.

Det blir innledningen til en sjansefattig tjueminuttersperiode som avsluttes ved at en Trauma-forsvarer nær header i eget nett. Keeper strekker seg imidlertid så lang han er og får slått ballen ut. Like etter lager Trauma baluba i BIL-forsvaret og belønnes med to gigantiske sjanser til å øke ledelsen. Fossdal er igjen i det umulige hjørnet og redder begge to. Balal Arezous frispark fra rett utenfor 16-meteren, som dommeren gavmildt tildeler bortelaget ett minutt før full tid, har imidlertid ikke BIL-keeperen sjans til å ta.

Underholdende kamp

Det ender 0-6 etter et fyrverkeri av en kamp, der Trauma er klart best, men hvor det unge BIL-mannskapet absolutt bidrar til underholdninga. Ikke minst keeper Kenneth Fossdal.

– Det var skummelt til å begynne med, men jeg ble varm i trøya etter hvert. Det ble noen redninger, og jeg følte at jeg spilte en god kamp, sier BIL-keeperen beskjedent etter at sluttsignalet er gått.

Han er langt mer fornøyd med andre omgang enn første og mener laget ikke har noe å skamme seg over.

– Vi ga det vi hadde, men de har et supergodt lag, innrømmer BIL-keeperen.

Trener Nils Olav Bjelland er mest fornøyd med første omgang, selv om det sto 0-4 til pause.

– Første halvtimen spiller vi helt strålende, så går vi litt opp i liminga. Synd vi ikke får uttelling på sjansene våre, men de er jo bedre enn oss, oppsummerer han.

Rygene neste

Trauma ligger fortsatt på 2. plass på tabellen med full pott på tre kamper. Laget mista tre poeng og 12 plussmål da Randesund 2 trakk seg fra serien. Leder gjør Froland med full pott på dobbelt så mange kamper.

Birkenes, som ennå har til gode å plukke poeng i årets 5. divisjon, har bare Risør bak seg på tabellen. Kanskje kommer de første poengene fredag kveld, når tabelltreer Rygene kommer på besøk? Trener Nils Olav Bjelland har i alle fall troa.

– De slo oss 11-1 i treningskamp i vinter, men da hadde vi et helt annet lag. Spiller vi som dette på fredag, så skal de få seg en overraskelse, tror BIL-treneren.