Endelig juniorlag igjen

BIL GUTTER 19: Gisle Stavland (trener, bak f.v.), Trym Haugen Bildøy, Magnus Stoveland, Hysen Selmani, Viktor Frigstad, Benjamin Özcan, Arild Moldal, Said Farid, Visar Jashari, Brede Haugen Bildøy, Audun Rislaa (trener), Tore Haugen (lagleder), Knut Martinsen (foran f.v.), Tormod Mollatt, Kristian Haugen, Henning Amundsen, Edvard Wisløff Ohrvik, Alhussein Bin Khadra, Shawn Rodrigues, Adrian Maxharraj, Blendion Maksutaj, Johannes Christiansen. Ikke tilstede: Jonas Brennsæter, Martin Reiersen Jensen, Martinius Simonsen, Sigmund Martinsen og Tommy Ellingsen (trener).

Det er noen sesonger siden Birkenes IL stilte lag i gutter 19. Når det endelig skjer, er det til gjengjeld med en mannsterk spillerstall.

– Vi har rett over tjue stykk på blokka. Noen av dem har spilt på A-laget, noen på B-laget og noen kommer opp fra gutter 16, så det er en god blanding, sier Audun Rislaa.

Den tidligere oppmannen for damelaget har påtatt seg treneransvaret for det nystarta juniorlaget sammen med Tommy Ellingsen og Gisle Stavland. Alle tre kan skilte med mange A-kamper i BIL-trøya.

Etter oppstart i januar har laget hatt to ukentlige treninger på kunstgresset i Birkenesparken og ei ukentlig styrkeøkt på Pust & Pes på Tollnes. Trener Rislaa kan melde om bra frammøte.

Jevn og god stall

Blant de 23 spillerne, som strekker seg fra 15 til 18 år i alder, er det flere som spilte fast på A-laget i fjor. Satsinga på et gutter 19-lag har også fått flere tidligere BIL-juniorer til å vende hjem til moderklubben. Johannes Christiansen, Hysen Selmani og Blendion Maksutaj kommer fra Lillesand, mens Knut Martinsen er tilbake etter et opphold i Jerv.

– Vi har en jevn og god stall. I første treningskampen skifta vi seks spillere i pausen og spilte like bra i andre omgang, sier Rislaa.

Serieåpner 23. april

Så langt har laget spilt en NM-kvalifiseringskamp mot Grane (tap 2-5) og treningskamper mot Imås (tap 0-1) og Lillesand IL (tap 4-5).

– Det har vært jevne kamper med god innsats og mye bra spill, beretter Rislaa.

Vårsesongen skal BIL-juniorene møte Express, Froland, Grane Arendal, Hisøy 2, Imås, Lia, Lillesand og Risør. Seriestart er 23. april borte mot Grane Arendal.

– Den kampen tror jeg vi kan se fram til med optimisme. Da vi spilte NM-kampen hadde vi knapt begynt å trene og hadde ikke spilt noe særlig sammen, så vi satser på seier allerede i åpningskampen, sier en optimistisk Rislaa.

Lokaloppgjør

Første hjemmekamp er 30. april mot Froland, mens erkerivalen Lillesand kommer på besøk 28. mai.

– Det er alltid stas med de lokaloppgjørene, så det blir nok en bra batalje, tror BIL-treneren.

Målsettinga for sesongen er først og fremst å etablere et gutter 19-lag i Birkenes.

– Vi ønsker å skape et godt miljø, så ønsker vi selvsagt å spille god fotball og ha det gøy. Så får vi håpe at vi kan bidra med enda flere A-lagsspillere etter hvert, sier den ferske juniortreneren.