Satser på ungdommen

A-LAGET: Birkenes ILs A-lag foreviga før lagets første treningskamp som endte med 5-2-seier over nystarta Christiansands Fotballklubb. Bak f.v.: Rune Imenes, Robel Muhur, Hysen Selmani, Jonas Sundtjønn, Torgeir Holte, Håkon Flaa, Kenneth Fossdal, Steffen Jørgensen, Nils Olav Bjelland (trener). Foran f.v.: Ørjan Hansen, Elias Christiansen, Edvard Wisløff Ohrvik, Knut Marthinsen, Knut Arild Espegren, Albin Maxharraj. Ikke tilstede: Arild Moldal, Sigmund Marthinsen, Florentin Selmani, Johannes Christiansen, Per Christian Møller, Steffen Flaa.

Birkenes ILs A-lag i fotball er inne i et aldri så lite generasjonsskifte. Denne sesongen er målet å videreutvikle de unge spillerne som skal bli stammen i laget på sikt.

– Vi har et lag med bare birkenesgutter som har et hjerte som banker for klubben. Vi er inne i et lite generasjonsskifte, så vi har ikke satt noen resultatmessig målsetting for sesongen. Målet er å utvikle spillerne videre, bygge opp de unge spillerne som kommer opp nå. Så tenker vi at noen sesonger fram, da kan vi få et veldig godt lag, sier årets ferske A-lagstrener Nils Olav Bjelland.

Mye ungt talent

Han rår over 13 seniorspillere og seks juniorer, som vil få selskap av ytterligere noen juniorspillere i A-stallen i 5. divisjon.

– Vi har mange talentfulle juniorspillere i klubben nå. De er godt trent, løpssterke og treningsvillige, så jeg tror de blir veldig bra når de har litt mer rutine på baken, sier Bjelland.

Han trekker spesielt fram 15 år gamle Martin Reiersen Jensen.

– Det er en spennende spiller, et stortalent, uredd og fysisk sterk, med veldig gode basisferdigheter. Han tror jeg vil få endel innhopp, sier A-lagstreneren.

Til erkerivalen

Blant spillerne som har gitt seg er keeperveteran Thomas Salvesen og lagkaptein Lasse Aamlid, mens Steffen Mollestad og Nicolai Aas har meldt overgang til Lillesand.

I retur fra erkerivalen har Birkenes fått et knippe talentfulle juniorer med Johannes Christiansen og Hysen Selmani i spissen.

Glad for rutine

Med mange unge spillere på laget er Bjelland glad for rutinen kantspiller Knut Arild Espegren og midtstopperne Torgeir Holte og Rune Imenes representerer. Sistnevnte er tilbake i BIL-trøya etter et opphold i Lillesand FK.

BIL-treneren gleder seg også over at høyreback Per Christian Møller og angriperne Ørjan Hansen og Florentin Selmani er tilbake for fullt.

– De blir viktige for laget, tror Bjelland, som ser for seg 19 år gamle Jonas Sundtjønn i en sentral midtbanerolle.

Vanskelige treningsforhold

Laget har trent siden midten av januar under svært varierende forhold. Den siste tida har værgudene sørga for at kunstgresset i Birkenesparken har vist seg fra en mer fotballvennlig side.

Trener Bjelland regner derfor med at spillerne skal være klare til kamp når Rygene kommer på besøk til seriestart en gang i april. Kampen er beramma til 1. april, men BIL-treneren regner med at den blir utsatt.

Froland favoritter

5. divisjon avdeling 1 hadde i utgangspunktet 11 lag, men Express 2 og Grane Arendal har trukket seg. Dermed skal birkenesingene møte Froland, Imås, Lillesand IL, Randesund 2, Risør, Rygene, Trauma og Øyestad. BIL-treneren holder Froland som favoritter til seriemesterskapet, med Lillesand som outsider.

– Froland var gode i fjor, og blir gode i år også. Lillesand blir et godt lag. De har slått seg sammen med LFK, fått to fra oss, og har Jan Jenssen tilbake for fullt, påpeker Nils Olav Bjelland.

Han har ellers tro på at serien blir jevn, og forventer at det unge Birkenes-laget skal slå godt fra seg.

– Jeg tror ikke det er mange som er mye bedre eller dårligere enn oss. At vi blir en toppkandidat tror jeg ikke, men får vi trent godt, tror jeg vi skal hevde oss godt mot de fleste, sier BIL-trener Nils Olav Bjelland.