Formstigning mot Kollen

SVERIGE: Lars Helge Birkeland i Sverige i 2019. Foto: Anders Wiklund / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland håper å gå alle øvelsene på hjemmebane i Holmenkollen.

Lars Helge Birkeland avslutta VM i skiskyting med stafettgull rundt halsen. Nå håper han formstigningen han merka i Østersund fortsetter i verdenscupavslutningen i Holmenkollen til helga.

– Jeg håper det skal gå litt bedre enn i det individuelle løpet i VM (19. plass på 20-kilometeren, journ. anm.). Klarer jeg topp ti, så må jeg være fornøyd, sier Lars Helge Birkeland til Birkenesavisa.

19 treff på 20 skudd på normalen og en maktdemonstrasjon av en stående serie på førsteetappen på VM-stafetten i Østersund bekrefter at det ikke er noe å utsette på skyteformen til 31-åringen. Han satser på at også framgangen han merka i sporet under VM fortsetter i Kollen.

– Kroppen funka bedre på stafetten enn på normalen i Østersund, så jeg satser på at formen skal bli enda bedre til helga, sier landslagsløperen.

Håper å gå alle øvelsene

Fredag er det sprint, lørdag jaktstart, før Kollen-helga avsluttes med fellesstart søndag. Birkeland skal gå sprinten og jaktstarten og regner med å gå fellesstarten. Da må han være blant de 25 beste sammenlagt i verdenscupen eller blant de fem beste på jaktstarten som ikke er blant de 25 beste i verdenscupsammendraget.

Før kollen-helga ligger birkenesløperen på 27. plass i verdenscupen sammenlagt, men presterer han som han pleier på sprinten og jaktstarten, regner han med å kvalifisere seg for fellesstarten.

Er veldig glad

Når Birkenesavisa får tak i landslagsskiskytteren fra Mollestad på telefon har han vært hjemme på Lillehammer litt over et døgn etter at han kom hjem fra Østersund. 31-åringen deler gjerne noen tanker med lokalavisas lesere om hvordan det er å bli verdensmester på stafett for første gang.

– Det er en god følelse. Det var litt sånn jeg tenkte det skulle være. Det var god stemning der da.

– Hva tenker man når en blir verdensmester?

– En er jo bare veldig glad der og da, glad over at man har lykkes. Ellers tenker en vel ikke så mye over det, sier den ferske stafettverdensmesteren.

Det ble en hektisk lørdagskveld for de norske gullgutta, med pressekonferanse, VM-kveld i NRK-studioet, kakefest og vi vet ikke hva.

– Det var fullt program til klokka var over elleve om kvelden, forteller Lars Helge Birkeland.

Lader opp hjemme

Han var glad for å kunne reise hjem til kona på søndagen, etter to og ei halv uke på tur. Nå blir det et par dager med oppladning hjemme på Lillehammer før han reiser til Oslo, klar for Kollen.

– Ja, jeg gleder meg. Jeg er fortsatt lysten på å konkurrere, så jeg håper å avslutte sesongen med stil, sier Birkeland.

Han nekter ikke for at det er litt ekstra spesielt å gå på hjemmebane.

– Det er jo spesielt å gå foran et norsk publikum. Det er mer venner og kjente, et mer personlig publikum, rett og slett. En kjenner det kanskje mest når en går og varmer opp i løypa, da roper folk «Hei» til deg, men dét er bare hyggelig, sier landslagsløperen, som gleder seg til fredag.

– Jeg gleder meg veldig. Det ser jo ut som det blir bra vær også, så alt ligger til rette for en topp verdenscupavslutning, sier Lars Helge Birkeland til Birkenesavisa.