Utnevnt til æresmedlem

UTMERKELSE: Per Johan Flaa får det synlige beviset på sitt æresmedlemskap i Birkeland musikkorps. Tone Holman til høyre.

Årskonserten til Birkeland musikkorps bød på overraskelser, spesielt for Per Johan Flaa.

Hele fem korps fikk sin tilmålte spilletid på den årlige felleskonserten der alle korpsene viser seg frem både for hverandre og publikum. Hovedkorpset (som er slått sammen med juniorkorpset), Aspirantene, Old Stars, Hornmusikken og det nystarta BirkeBlink fremførte i tur og orden sine numre.

Ble hedret

Halvveis i programmet ble Per Johan Flaa hedret med æresmedlemskap i Birkeland musikkorps. For å kunne få denne hedersbetegnelsen må man ha «utrettet noe spesielt over lang tid», og Flaa kan skilte med en rekke lederverv i korpset over 25 år.

Mannen, som nå er kasserer, fikk en grundig begrunnelse opplest av Per Gunnar Knutson, før Tone Holman og Daniel Haugebo hjalp med tildelingen av utmerkelsen.

– Veldig overraskende! Og stas! Føler ikke jeg har gjort på langt nær så mye som de før meg, uttalte en overveldet Flaa til Birkenesavisa.

FORNØYDE: En glad gjeng fra Birkeblink rett etter sin første konsert. Fr.v.: Emelie Montero Gonzales, Julie Raen, Bergljot Nyhaven Harring, Ieva Praneviciute, Emilia Flaa Agerbo, Marthe Lima Flakk, Ingrid Francois Kolstad Garda og Lillemor Trine Kolstad Garda.

Nytt prosjekt

Det ferske æresmedlemmet opplevde, sammen med en nær fullsatt gymsal, det nye korpstilbudet, BirkeBlink, spille offentlig for første gang. Samarbeidsprosjektet mellom kulturskolen i Birkenes og Lillesand og Birkeland musikkorps ble igangsatt i januar og er for 3. og 4. trinn.

Prosjektet har som mål å styrke rekruttering til korpsene, og teller nå ni musikere som øver to timer en gang i uka. De unge musikantene synes det er veldig gøy å være med i BirkeBlink.

– Jeg skal spille her helt til tilbudet er avsluttet, sier Bergljot Nyhaven Harring.

Det er ingen planer om å avslutte tilbudet, snarere tvert imot, ifølge dirigent Ieva Praneviciute.

– Vi åpner for påmelding til BirkeBlink i starten av skoleåret til høsten.