Vårstemning i Røddingen

PAUSE: Bålkos i Røddingen.

Siste dag i februar måned minnet lite om årstidens vinterkulde, men desto mer om aprilvær og vårløsning der gradestokken utover dagen steg opp mot ti plussgrader.

Sjelden har en opplevd slike februar-temperaturer som de vi har hatt den siste tiden, skjønt meteorologene har varslet kaldere vær om noen dager.

En 23-tallig seniorgruppe ble fristet ut i finværet for å følge den oppsatte ruta til Olav Heimdal som var ned Steinkleiva mot Tollnes og så videre utover på gang- og sykkelstien nord for Bakkemoen. Vi fulgte altså traseen til den gamle Flakkvannsbanen. Da vi passerte broa over Osebekken, fortalte Gunnar Flakk om den gamle badeplassen like ved.

Likeså stoppet vi opp ved den gamle søppelplassen og ved Flakksvann lenger ute. Her ble vi minnet om fortidens travle tømmerfløting nedover Tovdalselva mot kysten og Flakkvannsbanens daglige transport av tømmer til Lillesand.

Liv og Osmund Mollestad utenfor hjemmet sitt sluttet seg til seniorgruppa for å lede oss videre oppover Birkelandsveien. Dette veistykket så nærme riksveien var for undertegnede og flere av oss et nytt og ukjent farvann i Birkelandsgeografien. Veien svingte til venstre opp en slak bakke og endte oppe på Mollestadtoppen hvor nye, flotte og hvitmalte eneboliger lå på rad og rekke.

Utsikten mot sør og vest, Tovdalselva og gårdene på den andre siden, var prima. Du verden, her var det høyt, fritt og solrikt!

Turen tok oss opp til en åpen laste- og vedplass i skogen kalt Røddingen. Her slo vi oss ned på trepaller, stokker og stubber og nøt vår nistemat i vårlig solvarme. I tillegg sørget Ole og Osmund for et lystelig bål bygd opp av små tyripinner innerst og omkranset av lange bjørkevedskier.

Syn og lukt av flammer og røyk skapte,- som alltid ute i friluft,- en beroligende og stemningsfull atmosfære. Noen i flokken fikk det travelt med å komme seg hjem for å se VM i Seefeld – stafett for damer. Vi andre tok det mer med ro og omsider beveget oss på hjemvei i et akseptabelt seniortempo, – godt fornøyd med dagens utmarsj.

Knut Geir Aas