Slalåm og Jesus

DAG 2 I BAKKEN: Fra venstre: Ragnvald Håland Svendsen, Hannah Semine Aronsen, Martin R. Jensen, Julie Marie Vehusheia, Hanne Mollestad, Thomas Ferdinand H. Helgesen og Jonas Brennsæter. Disse er blant dem som valgte å stå to dager på ski eller brett i slalåmbakken.

Denne helga har rundt 80 ungdommer vært samlet på Fjelltun leirsted på Gautefall.

– Å stå på ski i bakken, var absolutt et høydepunkt, sier Ragnvald Håland Svendsen og smiler fra øre til øre.

Både lørdagen og søndagen var flotte dager. Lite vind og mye sol, gav flott påskevær første helga i mars. God stemning og fint vær gjorde helga til en super opplevelse for alle sammen.

Sammen med nesten 80 andre ungdommer i alderen 13 til 20 år har Svendsen tilbrakt helga på leir på Gautefall. Den årlige skituren arrangeres av skolelaget, Friends og Kristen Idrettskontakt (Krik).

– Det er kjempegøy å stå på slalåm og å være sammen med venner i dette miljøet. Leiren er et fint tilbud for alle, sier han.

Selv er Svendsen medlem av Krik, men forteller at leiren er for alle, og man kan være med selv om man ikke er medlem.

PAUSE: Asgeir Reiersen Jensen og Magnus Mosfjell nyter pølser, appelsiner og saft ved bålet.

Pølser ved bålet

Med på tur har det vært en god gjeng engasjerte voksne, som har ordna med mat til ungdommene. De har stått for taco på fredagskvelden og lasagne og kake på lørdagen. Turen hadde helt klart ikke blitt den samme uten innsatsen som disse la ned.

Til lunsj både lørdagen og søndagen, ble det rigget til pølsegrilling i bakken.

– Det var en gild tur. Lørdagskvelden med sang og stol-leker var kanskje det mest gøye, sier Tobias Reiersen på 15 år.

Han og flere andre tilbrakte søndagen på leirstedet. Lørdagskvelden ble lang, og mye energi ble brukt i bakken på dagen. Mange synes det var greit å ta det helt rolig på søndagen.

SAMLINGSPLASS: Bålet var på samme sted som de to foregående årene. Her kom både langrennsløpere og slalåmkjørere innom for påfyll.

Miljøteam

Hele turen har vært fylt med god stemning, og Reiersen synes turen er et bra tilbud. Han liker at han får mye tid sammen med forskjellige folk. Både de han kjenner godt, og nye venner.

Under leiren har det vært et eget miljøteam som har stått for leker og underholdning. Under møtene ble det danset leirdans, og etter møtene ble det arrangert leker som mange var med på. Miljøteamet hadde også ansvar for aktivisering med spill og lignende da det ikke var noe annet på programmet.

Temaet for turen var «forbilde». Prest i Birkenes, Frode Eikrem, var med som taler og snakket om temaet under de fire samlingene denne helga.

PÅ TOPPEN: Ronja Foss Svaland var ivrig i slalåmbakken.

Jesus og slalåm

Ronja Foss Svaland kommer selvfølgelig til å reise igjen neste år.

– Jeg liker samholdet med alle sammen. Det er fint å kunne kombinere interesse for både Jesus og slalåm. Og så er det veldig sosialt og man får god mat, sier 14 åringen, og legger til:

– Høydepunkter var bønnevandringen på lørdagskvelden og slalåm.

Søndag var fastelavn. Av de som ikke var i bakken den siste dagen, var det noen som frivillig sto på kjøkkenet og bakte boller til resten av gjengen. Dette falt i god smak etter en fin dag i bakken, og før hjemreisen.

FRIVILLIG PÅ KJØKKENET: Denne jentegjengen bakte boller til nesten 80 ungdommer.