Vellykket tur til Gautefall

PAUSE: Godt med en pølsepause midt i all renningen!

Tradisjonsrik ungdomstur ble en suksess også i år.

Helgen 2. til 4. mars var cirka 70 personer samlet til ungdomstur til Gautefall. Et knippe engasjerte voksne deltok som praktiske tilretteleggere, mens cirka 60 ungdommer kunne kose seg på mini-leir. Det er nå over to uker siden vi kom hjem, så det er på tide med et lite tilbakeblikk og oppsummering.

Helgen begynte fint på fredag med vellykket leveranse av ett stykk busslast med ungdommer på Fjelltun leirsted på Gautefall. Alle var ved godt humør og fikk utlevert rom og sengeplass i tur og orden. En såpass stor gjeng med ungdommer kan lage mye lyd, men så lenge det er positive lyder er alt helt topp!

Fredagen fortsatte med rikelig og god Taco levert av en kompetent kjøkkengjeng som for øvrig sto på igjennom hele helgen. Det blir ikke tur uten god mat, og det hadde vi i rikt monn. Kvelden ble rundet av med møte og fritid. Og ikke minst planlegging av Gautefall Challenge, det tradisjons- og innholdsrike underholdningsopplegget hvor absolutt alle skal delta. Mer om det snart.

Lørdagen begynte tidlig med frokost og morgenmøte, før utlevering av skikort til de som skulle i slalåmbakken. Dagen i bakken var fin, med oppholdsvær og grei temperatur. Alle deltagere på turen fikk utlevert refleksvest sånn at det skulle være enkelt å kjenne hverandre igjen på avstand.

Ingen skulle renne alene var regelen fra leirsjef Eirik Åtland, så refleksvestene ble greie holdepunkter i en bakke med mange folk. Miljøteamet, som hadde som oppgave å sørge for at alle hadde det greit, dro i gang flere felles aktiviteter i løpet av dagen. Deriblant renning på en ski og på lang, lang rekke. Pølser ble servert mer eller mindre varme/forkullede i bunnen av bakken, til stor glede blant sultne ungdommer. Virkelig en flott dag i bakken med flotte ungdommer fra Birkeland!

Lørdagskvelden var det duket for den nevnte Gautefall Challenge. Alle måtte bidra til underholdningen, og her ble det virkelig servert perler for historiebøkene. Av høydepunktene må nok nevnes dance-off-en til Elise og gjengen hennes, som ikke lot NOEN sitte passive. Til noens (les: undertegnedes) store skrekk og gru. Men gøy ble det! Det må også nevnes et utrolig fint lørdagsmøte med bønnevandring og særdeles god andakt av vår medbrakte andaktsholder.

Og ennå har jeg ikke nevnt grab the microphone, morgengymnastikk med spesialkoreografert dans av miljøteamet, mer eller mindre kleine leker og vann på avveie? Vi har hatt MYE moro!

Søndagen besto i ny tur i bakken for cirka 30 ungdommer, mens vi andre ble igjen på Fjelltun med spill, samtale og rydding. Turen hjem gikk like fint som turen opp.

Jeg vil takke så hjertelig for turen til alle sammen, voksne og ungdommer, som bidro til å gjøre dette til en helt super tur! Denne kan jeg leve på en god stund! Spesiell takk til miljøteamet som gjorde en kanonjobb og kjøkkengjengen som leverte på tiden hver gang. Flere burde vært nevnt, men ingen er glemt!

Turen ble arrangert av KRIK, Friends og Skolelaget, med god hjelp av lokale sponsorer.

For turkomitéen,

Stig Robert Gjertsen

(Lykkelig turdeltaker)