NM-gull til Bjorvatn

NM GULL: Kenneth Bjorvatn fra Birkenes idrettslag vant NM i stille lengde foran Ola Stunes Isene fra Sturla idrettsforening og John-Arild Steen fra Hommelvik idrettslag.

Tok innersvingen på favorittene i sitt første friidrettsstevne som voksen.

– Det var veldig gøy, og det gir meg lyst til å prøve videre med flere stevner. Det er ti år siden jeg var med på noe slikt sist, sier Kenneth Bjorvatn til Birkenesavisa.

21-åringen har dermed vært ute av idretten store deler av livet, før han slo til på stille lengde under norgesmesterskapet i Haugesund. På de seks forsøkene i sandgropa innendørs hoppa han to ganger hele 3,31 meter, og det holdt til gull.

– Jeg visste jeg kunne hoppe langt før jeg dro, for jeg har hoppa 3,4 meter før. Jeg søkte opp de andre deltakerne, og så at en hadde hoppet 3,47 meter. Derfor hadde jeg en forventing om medalje, men at jeg skulle slå alle var en god følelse, sier Bjorvatn.

Best på sand

Det er på lengde uten tilløp han er best, men nå ønsker han å prøve seg også på lengde med tilløp.

– Ja, det blir kanskje å prøve lengde med fart. Skal man lykkes der krever det litt mer teknikk. Nå skal jeg trene mye gjennom vinteren, og siden jeg ikke kan trene i sand, blir det spensttrening på gymmen, sier Bjorvatn.

Og akkurat sand mener han var viktig for suksessen i Haugesund. Han er nemlig best på sand.

– Derfor var jeg veldig fornøyd når jeg kom bort å så at jeg skulle hoppe på sand. Alternativet ville vært å hoppe på matte, og der er jeg ikke like god, sier han.

Vil slå rekord

Allerede har han siktet seg inn på et konkret mål. Han ønsker å slå en 40 år gammel kretsrekord i Aust-Agder så fort som mulig. Den er på 3,42 meter.

– Når den har stått så lenge, så er det på tide at noen slår den, sier Bjorvatn.

– Hvordan har du blitt så god?

– Det har nok mye med gener å gjøre. Bestefaren min, Øystein Rasmussen, var veldig god, og flere andre i familien er gode på lengdehopp. Sånn sett er jeg litt heldig, sier han.