Klare for UKM

KOMMER: Amalie Snøløs og Herman Tømmeraas, under festpremiere og rød løper for Skandinavias første dansefilm Battle i høst. Nå kommer de til UKM på Birkeland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Amalie Snøløs og Herman Tømmerraas trekkplaster for årets UKM.

– Vår lokale kjendis Amalie Snøløs tar med seg kjæresten Herman Tømmeraas og blir med på årets UKM i Birkenes, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland i en pressemelding.

Snøløs har skapt seg et nasjonalt kjent ansikt gjennom opptredener i kjente fjernsynsprogram som Farmen og Skal Vi Danse på TV2. Nå sist har hun kokkelert i «4-Stjerners Middag» på TV Norge. Kjæresten hennes er for folk flest kjent som Penatrator-Chris i suksessen Skam på NRK.

– Herman blir med i fagpanelet under årets UKM, og Amalie skal også ha en rolle. Hun har tidligere vært deltaker i UKM, hun har vært med i styret i UKM, og hun var programleder for en del år siden. Det er sporty og veldig hyggelig at de begge har sagt ja til å bli med, sier Eieland.

God kompetanse

I år er det 24 år siden Birkenes arrangerte sitt første UKM. Eieland skriver det har vært noen fantastiske år med noen fantastiske ungdommer, som har kunnet boltre seg fra en proff scene med topp lyd og lys, fått vist sine talenter innen ulike sjangre.

– I tillegg, og ikke minst, har mange ungdommer vært i ilden med å planlegge og gjennomføre arrangementet. Flere har fått prøvd seg som programledere, teknikere, kjøre lys, rigge scene, jobbe backstage og så videre. Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent, sier hun.

Årets UKM-styre oppfordrer nå barn og unge mellom ti og 20 år til å melde seg på. Påmeldingsfristen er 3.februar. Alle i aldersgruppa kan melde seg på med et kulturuttrykk som kun er begrenset av at det ikke skal krenke andre.

– Så innen den tid håper vi at mange både nye og gamle kjenninger er klare. Finn fram kunst du har laget tidligere eller bruk vinterens mørke kvelder til kreativt arbeid alene eller sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan, sier Eieland.

Flere premier

Også i år stiller Birkenes sparebank opp og deler ut UKM-priser. Fagpanelet får i oppgave å plukke ut et kunstverk og et sceneinnslag som blir tildelt en pris på 1.500 kroner for sin særegenhet eller sin høye kvalitet og originalitet.

– Vår lokale sparebank gjør dette for å stimulere og motivere unge til å delta på UKM og vise fram hva de kan. Nytt av året er at Gummibåtfestivalen vil dele ut 3.000 kroner til et band som deltar. De ønsker å stimulere bandaktiviteten, sier Eieland.

Det vil også i år bli delt ut noen ekstrapriser fra Birkenes kommune. Blant annet «Tenke nytt prisen» og publikumsprisen. Det vil også deles ut noen gavesjekker som vil bli trukket ut blant alle de som deltar, enten som deltakere eller arrangører.

Årets lokale UKM arrangeres fredag 8. februar.

SJEFER: Disse utgjør årets UKM-styre.