Lanserer Bendikstunet

TRE TRINN: Bendikstunet er planlagt i tre byggetrinn, og det er det midterste som nå legges ut på markedet. FOTO: Eiendomsmegler1 / Bendikstunet.no

Utbyggingsprosjektet med Tomta som nærmeste nabo har fått et navn.

– Vi trenger å få flere mennesker til å bo i sentrum Det vil gjøre det mulig å trekke butikker, servicefunksjoner, kafé og andre sosiale møtearenaer hit, sier Robert Birkeland til eiendomsprosjektets egen nettside.

Det er snart gått to år siden Birkenesavisa sist gang skrev om prosjektet som strekker seg over flere eiendommer like vest for Tomta i Birkeland sentrum.  Nå har barnet fått et navn, Bendikstunet, og ivrige kjøpere kan melde sin interesse for de 19 første leilighetene.

Prosjektet er i henhold til den nye sentrumsplanen for Birkeland, og kan totalt bestå det av nesten 50 leiligheter og nesten 2.000 kvadratmeter næringslokaler. Leilighetene som nå markedsføres er på mellom 70 og 140 kvadratmeter hver.

STÅR BAK: Det er EDB Invest som står bak planene. Investeringsselskapet eies av Robert Birkeland, Tor Edvin Dahle og Rolf Aadne Eikenes. FOTO: Eiendomsmegler1 / Bendikstunet.no

God respons

– Vi har ikke gjort så veldig store fremstøt, men på det vi har gjort har det vært veldig god respons. Vi er fornøyd med responsen så langt, og gleder oss til å komme i gang, sier megler Ole Kristian Kristiansen hos Eiendomsmegler1.

Hjemvendte birkelendinger på juleferie kunne i romjula observere en rimelig stor plakat på Tomta sentralt på Birkeland. Ingen skal være i tvil om hvor Bendikstunet skal realiseres. Kristiansen forteller at kampanjer i sosiale medier har gitt respons, og at den nå arbeides med å utarbeide prospekt og priser på leilighetene.

– I prinsippet er det tre byggetrinn, og vi håper å gå i markedet med salg av første byggetrinn i løpet av februar. Dette byggetrinnet består av parkeringskjeller, felles uteareal og 19 leiligheter mellom 72 og 136 kvadratmeter, sier han.

Voksen aldersgruppe

Eiendomsmegleren regner med å selge leiligheter primært til kunder som har en tilknytting til Birkeland fra før. Enten ved at de bor her nå, eller ønsker å vende hjem.

– Vi skal jo selge til alle, men det er gruppa som har tilknytting til Birkeland som er mest aktuell. Vi tror jo også det er den voksne aldersgruppa som best ser fordelene med leilighet, spesielt nå som vinteren står for døra og oppkjørselen utenfor eneboligen fylles med snø, sier han.

– Er det mulig å selge et slikt prosjekt til Kristiansandere?

– Ja, hvis de har en tilknytting til Birkeland. Det samme gjelder overalt, man flytter ikke til Vennesla om man ikke har en tilknytting, og heller ikke til Birkeland, sier Kristiansen.

Først ute

Hvis salget går bra blir Bendikstunet første byggeprosjekt på Birkeland som realiseres etter den nye sentrumsplanen ble vedtatt i 2016.

– Bendikstunet er begynnelsen av en sentrumsutvikling på Birkeland som vi tror blir tatt godt imot. Det er selvsagt en fordel for oss å være først ute i løypa med tanke på salg, sier han, og legger til:

– Hvis vi har solgt halvparten av de 19 leilighetene i løpet av våren blir det byggestart i august, og innflytting høsten 2020.

Litt lengre nord på Strøget er forøvrig 23 av 28 leiligheter i Solbakken solgt. De fem som gjenstår å selge har en prislapp på mellom 2,8 og 3,1 millioner kroner. Samtlige er i underkant av 100 kvadratmeter store.

FØRSTE TRINN: Det første byggetrinnet består av parkeringskjeller, felles uteareal og 19 leilighet. Her sees beliggenheten mellom folkehøyskolen og Strøget. FOTO: Eiendomsmegler1 / Bendikstunet.no