Revyen er ikke død

NY REVY: Kari M. Åmlid Eriksen er klar for en ny revy til høsten. Her fotografert i 2016.

Ryktet om Birkelandsrevyens død skal være betydelig overdrevet.

– Mange tror kanskje at det ikke er liv i revygruppa, siden det ikke kom noen revy i 2018. Gruppa er full av liv, men vi konkluderte med at vi ville drøye revyen ett år, sier Kari M. Åmlid Eriksen.

Til høsten blir det dermed igjen spillopper på scenen, og Eriksen tror årets kommunevalg vil gi revyartistene en overflod av materiale å jobbe med.

– Ja, vi med at valgkampen vil gi oss nok av revystoff. Vi starter opp med faste møter på torsdager nå i januar, og frem til sommeren har vi møter annenhver torsdag, sier hun, og forklarer gangen:

– Vi begynner med å drodle for å finne stoff til nye revynummer. Noen av numrene kan vi gjøre klare tidlig, da stoffet ikke går ut på dato, men noen må vi skrive når det nærmer seg revyen fordi de er datovare.

Knall moro

Når sommeren er på hell går de lokale revyartistene inn i en intens periode med møter hver uke. Kostymer og rekvisitter skal på plass. Det skal øves hver uke, og mye latter skal skapes. Ønsker du å være med å lage revy, er det plass til flere.

– Det er knall moro å drive med revy. Vi trener lattermusklene på hvert eneste møte. Det er nesten mer moro å lage revyen, enn å spille den, men bare nesten. For når vi står på scenen og får responsen fra publikum, er det bare heilt topp å være revyskuespiller, sier Eriksen.

Må man kunne skrive tekster for å være med i revygruppa?

– Nei, det trenger man ikke, men det er ingen ulempe om man kan skrive tekster. Noen liker best å skrive tekstene aleine, og noen i grupper, og noen skriver ikke tekster, men vil være med bare som skuespillere, sier hun.

Få krav

Man trenger heller ikke ha en utpreget sangstemme, skal vi tro den mangeårige revyartisten.

– Meg selv, og flere med meg, er bevis for at vi synger med den stemmen vi har. Noen sanger i revyen blir nesten bedre fordi den som fremfører den ikke synger klokkeklart, mens andre igjen krever at man har en flott sangstemme, sier hun.

Så hvis du har en liten eller stor revyskuespiller i deg, og kunne tenke deg å være med å glede andre og deg selv, er det bare å ta kontakt med Eriksen på telefon 900 33 632 eller e-post karimarg68@gmail.com.

– Jeg er ganske sikker på at du ikke vil angre, om du blir med i revygruppa, sier hun.