Hanne årets spiller

ÅRETS SPILLER OG TOPPSCORER: Hanne Mollestad og Christina Stray Imenes med pokalene for henholdsvis Årets spiller og Årets toppscorer.

16 år gamle Hanne Mollestad er årets spiller på Birkenes idrettslags damelag i debutsesongen i 3. divisjon. Fredag fikk hun pokalen under lagets sesongavslutning.

– Du får ikke en lettere spiller å være trener for. Hun er bare snill. På trening gjør hun alltid alt hundre prosent, hun er veldig dedikert og veldig nøyaktig. Men det var den sportslige utviklinga som avgjorde, sier trener Trond Endresen.

Hun har spilt både venstreback og venstrekant og har løst oppgavene veldig godt, skal vi tro treneren. Hun holder visstnok også et stabilt høyt bunnivå.

Overrasket spiller

– Hun satt ganske mye på benken som jenter 16-spiller, det har hun ikke gjort på damelaget, og dét er et enormt sprang; fra å sitte på benken på jentelaget til å bli årets spiller på damelaget. Så hun skiller seg litt fra de andre sånn sett, pluss at hun er helt i toppsjiktet når det gjelder oppmøte på trening og kamp, sier Endresen.

For Hanne Mollestad kom utmerkelsen overraskende. Hun synes det er gøy å høre trenerens lovord.

– Det var ikke forventa, og det er veldig gøy å høre det Trond sa. Det er en stor motivasjon å høre at jeg har utvikla meg så mye. Da får jeg jo lyst til å jobbe videre for å utvikle meg enda mer, sier Mollestad til Birkenesavisa etter at pokalen er overrakt og hyllesten fra lagvenninnene mottatt hjemme hos oppmann Audun Rislaa, hvor avslutningsfesten fant sted.

PRISUTDELING: Hanne Mollestad mottar beviset på at hun er Årets spiller på Birkenes 1 av trener Trond Endresen.

35 mål på 14 kamper

Der ble det også delt ut pris til årets toppscorer, en tittel det ikke knytta seg like stor spenning til. Pokalen gikk til lagets kaptein og suverene goalgetter Christina Stray Imenes, som har notert seg for smått utrolige 35 seriemål på 14 kamper denne sesongen. Det gir et snitt på 2,5 mål per kamp!

– Utrolig gøy! Det har vært store forandringer for min del. Jeg kom jo fra graviditet og sofaen og trengte virkelig å komme i form, sier trebarnsmoren, som bytta rolle med ektemannen da han trappa ned fotballinnsatsen.

Nå er hun klar for en ny sesong i BIL 1-drakta.

– Jeg er veldig positiv til neste sesong. Trond fortsetter som trener, og det ser ut til at de fleste spillerne blir med videre, så det ser veldig lovende ut, sier toppscoreren.

2. plass i debutsesongen

Birkenes IL damer 1 ble etablert foran 2018-sesongen. Klubben hadde allerede et damelag i 3. divisjon, men spillerne som var i ferd med å forlate jenter 16 ønsket å trene og satse mer enn det allerede eksisterende damelaget kunne tilby. Dermed så det nye damelaget dagens lys.

Fotballgruppa søkte etter trener utenfor klubben og fikk napp hos en merittert kvinnelig trener. Hun kunne imidlertid ikke påta seg jobben før neste sesong. Dermed sa Trond Endresen ja til å trene laget. Det endte med 2. plass i serien, etter en strålende høstsesong, hvor laget har slått alle de antatt beste lagene.

Tar en sesong til

Foran neste sesong slipper fotballgruppa å gå på trenerjakt.

– Nå trenger vi ikke spørre den kvinnelige treneren på nytt, for jeg har sagt ja til en ny sesong, sier Endresen til applaus fra spillergruppa rundt festbordet.

– Vi har et vanvittig mye bedre utgangspunkt foran neste sesong. Det er veldig god stemning i spillergruppa og formasjonen sitter. Jeg har aldri opplevd en gjeng som stiller opp så mye på trening og kamp som dere, så jeg gleder meg, og jeg tror motstanderne gruer seg litt, sier BIL-treneren.

Laget vil fortsette med to ukentlige treningsøkter så lenge føreforholdene i Birkenesparken tillater det. Deretter blir det muligens en liten pause, før oppkjøringa mot 2019-sesongen starter på nyåret.