Snudde kampen

TOMÅLSSCORER: Jakob Grønvold Flakk, her på farta mot Hånes tidligere i sesongen, scora to mål og var Birkenes’ bestemann da Risør ble slått 3-2 borte tirsdag kveld.

Birkenes lå under 2-0 til pause, men anført av en målsugen Jakob Grønvold Flakk snudde de kampen og vant 3-2 mot Risør tirsdag kveld.

– Birkenes begynte bra og hadde mesteparten av spillet i første omgang. Vi produserte også fire store sjanser, men det var Risør som scora, det ene på et kjempelangskudd, forteller BIL-oppmann Ernst Kristian Sundtjønn.

Rask redusering

Hjemmelaget tar ledelsen etter et kvarters spill og dobler ti minutter seinere, slik at det står 2-0 til pause på Kjempesteinmyra i Risør. Hvittrøyene benytter pausen godt, og andre omgang er ikke mer enn minuttet gammel når Knut Arild Espegren dribler seg ned på høyresida og sender ballen 45 grader ut til Jon Frigstad som knuser inn reduseringen.

Syv minutter etter er det klart for utligning. Igjen er Knut Arild Espegren involvert, denne gang med et pent veggspill med Edvard Wisløff Ohrvik og påfølgende forsering ned til dødlinja, før han legger inn til Jakob Grønvold Flakk som kan bredside ballen i mål.

Servitør Espegren

Kvarteret før slutt er Jakob Grønvold Flakk frampå igjen, og nok en gang må forarbeidet krediteres Knut Arild Espegren. Venstrekanten får ballen helt ute på sidelinja og forserer skrått innover i banen. Risør-spillerne gjør alt de kan for å stoppe ham, men dommeren bruker fordelsparagrafen, og den hvitkledde driblefanten kommer seg helt inn i Risør-feltet, hvor han får avfyrt et skudd. Keeper redder, men Jakob Grønvold Flakk er påpasselig framme og putter returen i nettet. Dermed kan birkenesingene reise hjem tre poeng rikere.

Beholder 8. plassen

To serierunder før slutt ligger Birkenes fortsatt på 8. plass i 5. divisjon avdeling 1, nå fire poeng foran Risør, fem poeng foran Lillesand, seks poeng foran Trauma og 12 poeng foran tabelljumbo Randesund 2. Fredag kommer Trauma på besøk til Birkenesparken, mens hvittrøyene avslutter sesongen borte mot sjetteplasserte Hånes neste fredag. Hisøy har så godt som sikra seg seriemesterskapet, mens Froland og Rygene kniver om andreplassen.

Kampfakta

Risør – Birkenes 2-3 (2-0)

Bane: Kjempesteinmyra kunstgress

Mål: 1-0 (15), 2-0 (25), 2-1 (46) Jon Frigstad, 2-2 (53) Jakob Grønvold Flakk, 2-3 (75) Grønvold Flakk

BILs lag (3-4-3): T. Salvesen – L. Terjesen (H. Flaa 15 min), L. Aamlid, T. Holte – E.W. Ohrvik, A. Moldal (S. Martinsen 60 min), S. Mollestad, J. Frigstad (J. Sundtjønn 25 min) – A. Maxharraj (J.G. Flakk 55 min), F. Selmani, K.A. Espegren