Ny cuptriumf for gulljentene

Gimletrolls Vintercup ble en verdig avslutning på en stor sesong for Birkenes ILs talentfulle 16-årsjenter i fotball.

BILs jenetr 16 som vant Gimletrolls Vintercup 2012

GODE SOM GULL: Birkenes ILs jenter 16-1 jubler etter finaleseieren i Gimletrolls Vintercup sist helg. Bak fra venstre: Trener Trond Endresen, Karoline Birkeland, Victoria Westberg, Anette Urdalen, Astrid Frøysnes Flaa, Eline Glamsland, Anja Håverstad, Violeta Selmani og trener Dag Urdalen. Foran fra venstre: Albina Maxharraj, Silje Ohrvik, Diarta Bytyqi, Kamilla Aabel, Amanda H. Aamlid og Amalie Snøløs. (Foto: Privat)

FOTBALL. Nylig ble BIL-jentene suverene kretsmestere etter å ha vunnet ni av ti kamper i høstens 1. divisjon, og i sommer tok de seg som kjent helt til finalen i Norway Cup. Det eneste målet jentene ikke har nådd i år er suksess i NM, der det ble en tidlig exit etter tap for Lyngdal. Da smakte det trolig litt ekstra godt å slå nettopp Lyngdal i semifinalen i Vintercupen, som er landets største utendørsturnering i vinterhalvåret.

Vant alle kampene

Etter i tur og orden å ha feid Husøy/Føynland (2-1), Radar (4-0) og Bryne (5-0) av banen i det innledende puljespillet ble Skedsmo slått 2-0 i kvartfinalen, før lyngdølene ble sendt ut med 1-0. Dermed var birkenesjentene klare for finale mot Sparta/Bragerøen fra Drammen. For både spillere og trenere ble det en ekstra spesiell opplevelse, i og med at dette ville være siste kampen med dette laget for mange av dem.
– Det var jo den aller siste peptalken før kamp, det aller siste laguttaket, det aller siste trofeet, sier trener Trond Endresen. Som neppe kunne fått en bedre avslutning på tiden med de talentfulle jentene.

Rundspilte motstanderen

– Åh, for en finale! Jentene rundspilte finalemotstanderen, med flott fotball, sier han. 1-0 kom tidlig i første omgang, da Eline Glamsland fikk en perfekt ball i bakrom av Kamilla Aabel. 2-0 kom like etter da Kamilla stanget en perfekt slått corner fra Albina Maxharraj kontant i nettet. 3-0 kom også i første omgang, da Amalie Snøløs driblet seg fri på kanten av 16-meteren og dunket ballen i nettaket i lengste hjørne. I andre omgang roet det hele seg noe ned, og drammenserne fikk redusere på frispark før Kamilla fastsatte sluttresultatet til 4-1 på tampen.

Godt gjennomført

– En godt gjennomført finale mot et lag som slo årets NM-finalister Klepp 3-1 i semifinalen, oppsummerer Endresen.
– Nesten litt synd at det ikke ble Klepp i finalen, så vi kunne slått de også, legger treneren til. Han innrømmer at jubelscenene som utspilte seg etter kampslutt hadde et vemodig skjær.
– En fantastisk prestasjonsgruppe som vi trenere kommer til og savne dypt. Men vi får ønske de alle lykke til videre i fotballkarrieren, sier suksesstreneren.