Ny butikksjef på Kiwi

Skifte: Kai Erik Lund (t.v) overtar for Geir Ove Næss som butikksjef for Kiwi Birkeland når Geir Ove nå går over i ny jobb hos Asko. Else Lill Jansen blir ny assisterende butikksjef etter Kai Eriks opprykk.

Kai Erik Lund har overtatt som butikksjef ved Kiwi Birkeland

Helt nytt fjes er han ikke for faste kunder på Kiwi. Kai Erik Lund har siden april jobbet som assisterende butikksjef under Geir Ove Næss. Sistnevnte forlater nå butikken til fordel for ny jobb ved Asko Lillesand.

Lund kommer opprinnelig fra Valdres, men har bodd i Kristiansand de siste fem årene. I Kiwi-systemet har 27-åringen jobbet de siste åtte årene. Karrieren begynte han som butikkansatt ved Kiwi Torshov i Oslo. Her gikk han raskt gradene til assisterende butikksjef, og fungerte som det til 2013.

Litt tilfeldig

Tilfeldigheter førte til at han så vurderte flytting. Det kunne nærmest blitt hvor som helst, men en barndomskamerat hadde flyttet til Sørlandet noen år før, og skrøt av Kristiansand.

– Jeg lot meg lokke, og har ikke angret et sekund, slår han fast.

På Sørlandet har han jobbet som assisterende butikksjef både ved Kiwibutikkene på Hånes og i Vennesla. Han forteller at Kiwi er flinke til å ta vare på sine ansatte, og at man lett blir anbefalt til kjedens butikker når man er på flyttefot.

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville bli butikksjef, og har fått grei erfaring ved flere forskjellige butikker, med vidt forskjellige ledere, sier han.

Kiwis egen butikksjefskole fullførte han denne våren.

Forandringer

– Vil folk merke at du overtar?

– Til en viss grad så vil de jo det. Når det er sagt så har Geir Ove drevet butikken veldig greit i mange år, og jeg vil legge meg tett opp til hans måte å drive på. Det er og en meget erfaren og dreven gjeng som jobber her fra før, som jeg setter stor pris på, sier han, og fortsetter:

– Jeg er overbevisst om at vi skal drifte butikken godt videre. Det er en bra stamme med ansatte her med utrolig godt humør. Det er alltid trivelig på jobb her. Vi vil fortsette med fokus på høflig og behjelpelig betjening. Av vareområdene vil nok de største endringene bli på frukt- og grøntavdelingen.

Umiddelbar endring vil og være at de har opprettet egen Facebook-gruppe som det vil være en del aktiviteter på. Det er tydelig en ung mann med ambisjoner om å videreføre og utvikle butikken.

– Nå er vi jo bare to butikker her i bygda, så det ville vel være unaturlig om vi skulle ha andre mål enn å bli størst og best, sier han.

Flere nyansatte

Den siste tiden har det blitt ansatt seks nye på deltid.

– Det sier vel litt om arbeidskapasiteten til den tidligere butikksjefen, skyter Næss inn.

Med de siste ansatte så ligger butikken på omtrent syv årsverk. De ekstra ressursene vil hovedsakelig gjøre utslag i helgene. Målet er å øke bemanningen, og dermed standarden i butikken i helgene.

Villmarksmann

Selv beskriver Lund seg som halvveis villmarksmann, som setter stor pris på naturen og ikke minst fluefiske. Fotball står og høyt i kursen hos den nye butikksjefen.

– Jeg trives godt blant birkenesingene, og føler jeg er blitt tatt veldig godt imot. Mange er nysgjerrige på nye ansikter og slår gjerne av en prat, det synes jeg er utrolig koselig, sier han.

– Hva med Geir Ove da, hva skjer nå for din del?

– Jeg går inn som avdelingsleder for kundeservice på Asko. Det betyr at jeg vil ta meg av alle kundehenvendelser fra Askos storkunder, både fra butikk, hoteller og storhusholdning, sier han.

Næss har vært på Birkeland siden 2006, og den avtroppende butikksjefen legger ikke skjul på at han virkelig vil savne både kundene, og ikke minst de herlige ansatte.

– Når det er sagt, så har jeg jo en familie jeg gjerne vil se mer til, og det kan til tider være vanskelig å kombinere som butikksjef. Jeg har jobbet helger og kvelder siden jeg var 16 år, så jeg ser virkelig frem til å ha en 8-16-jobb med frihelger og bedre tid til dem der hjemme, sier han.