Solid opphenting

YNGST OG BEST: 15 år gamle Hanna Semine Aronsen gjør sine saker godt på midtbanen til Birkenes 1 i 3. divisjon. Mot serieleder Rygene var hun Birkenes’ beste spiller.

Birkenes 1 leverte en bragd av de sjeldne da de henta opp en tomålsledelse og sikra uavgjort 3-3 mot serieleder Rygene onsdag kveld.

– Det var en thriller av en fotballkamp, sier BIL-trener Trond Endresen.

Han ser laget sitt ta ledelsen midtveis i første omgang, når Tonje Frigstad stjeler ballen fra en forsvarsspiller nede på Rygenes dødlinje og slår et hardt innlegg inn på femmeteren. Der står Hanne Helleland klar til å styre ballen i nettet.

Dermed står det 0-1 til pause, etter en omgang der birkenesjentene kommer best i gang og styrer spillet de første minuttene før det jevner seg ut.

Rygene har flere gode sjanser til å utligne, men Elise Aanesland i BIL-buret er i det umulige hjørnet, til seiersvante Rygene-spilleres frustrasjon.

Tre mål på åtte minutter

I pausen maner BIL-treneren spillerne sine til å utnytte motstanderens frustrasjon til sin fordel. Det går ikke helt etter planen. Seks minutter er spilt av 2. omgang når Rygene får krangla ballen i mål etter en corner.

Når Rygene flikker en ny corner opp i nettaket bare to minutter seinere, er kampen snudd. Nå er bortelaget rysta. Det blir ikke bedre av at et utspill fra BILs femmeter slås rett i beina på en udekka Rygene-spiller som kan spasere ballen i mål.

– Da ser det veldig tungt ut, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde den store trua, sier treneren.

Gir ikke opp

Det unge Birkenes-laget har imidlertid ikke for vane å gi opp. Heller ikke når de ligger under mot serielederen. Sakte men sikkert kjemper de seg tilbake i kampen.

Med et kvarter igjen å spille får de frispark på 30 meters hold. Albina Maxharraj får beskjed om å sikte på mål og dra til. Det gjør hun, og ballen dundrer i nettaket via Rygene-keeperen. Reduseringen får usikkerheten til å spre seg i hjemmelaget, mens bortelaget får en vitamininnsprøytning.

Når det gjenstår åtte minutter av ordinær tid går venstrekant Hanne Mollestad forbi backen sin og slår knallhardt inn foran Rygene-målet. Der kommer Tonje Frigstad på løp og bredsider ballen i mål.

Serielederen er rysta

Nå er det hjemmelaget som er rysta. Birkenes kjører på for å få med seg alle tre poengene, og har et par sjanser som fort kunne gitt uttelling. To minutter på overtid får Rygene muligheten på et frispark. Men birkenesjentene ror det hele i land og kan juble over ett poeng borte mot serielederen.

– Det er veldig sterkt å hente opp en tomålsledelse mot Rygene. Det er det ikke mange som klarer, sier Endresen.

Han trekker fram lagets yngste spiller Hannah Semine Aronsen som dagens BIL-spiller:

– Hannah Semine spiller en fantastisk kamp sentralt på midtbanen. Hun beholder roen, hun vrir spillet, akkurat som vi har snakka om, og hun gjør nesten ikke feil. Det er gøy å se.

Kan avgjøre

Birkenes 1 har nå sjansen til å avgjøre hvem som blir seriemester i 3. divisjon, avdeling 1. Slår de Sørfjell/Amazon Grimstad 2 i neste kamp, er Rygene nærmest sikra seriegullet. I motsatt fall ligger Sørfjell/Amazon godt an. Det kan bli spenning til siste spark på ballen i 3.divisjon, avdeling 1.

Kampfakta

Rygene – Birkenes 1  3-3 (0-1)

Bane: Rygene stadion kunstgress

Mål: 0-1 (24) Hanne Helleland, 1-1 (51), 2-1 (53), 3-1 (59), 3-2 (75) Albina Maxharraj, 3-3 (82) Tonje Frigstad

BILs lag (4-5-1): E. Aanesland – C. Fjordholm (H. Lien), S.A. Sørlien, M. Rismyhr, J. Sørlien – E. Kræmer, H.S. Aronsen, H. Helleland (T. Frigstad), H. Mollestad (V.M. Rislaa), T. Hye (A. Maxharraj) – C.S. Imenes