Utspilt av Donn

FIKK DET TØFT: Torgeir Holte (hvit trøye) og lagkameratene fikk det tøft mot et velspillende Donn 2-lag i Birkenesparken tirsdag kveld. Kristiansanderne ga seg ikke før det sto 0-5 i målprotokollen.

Birkenes ble regelrett utspilt av et Donn 2 uten «Start-pensjonistene» Espen Hoff og Kristoffer «Doffen» Hæstad. Kristiansanderne lekte seg til 5-0 i Birkenesparken.

Birkenes åpnet best og burde tatt ledelsen etter åtte minutters spill, men Christer Dahles heading fra fem meters hold gikk over. I stedet var det gjestene fra Sørlandets hovedstad som fikk åpne scoringsballet, da en Donn-spiller utnyttet passivt forsvarsspill og pirket ballen i nettet fra hjørnet av BILs femmeter etter et frispark.

De to hendelsene gir i grunnen et godt bilde av kampen; hjemmelaget bommet på sine sjanser og var svært så gavmilde i og rundt egen boks, bortelaget var effektive og utnyttet mulighetene de fikk. Legg til et Donn 2 som var gode til å trille ball og et Birkenes som manglet den lille ekstra gnisten til å bryte opp klikk-klakk-spillet, og du har et temmelig komplett kampbilde.

0-2 kommer etter 26 minutter når BIL-forsvaret ikke får klarert etter et frispark fra 18-20 meter. 0-3 ti minutter etter hvilen når en udekket Donn-spiss får sette ballen i krysset fra åtte meter etter vakkert forarbeid av lagkameraten på venstrekanten. 0-4 kommer et snaut kvarter ut i omgangen og 0-5 kvarteret før slutt etter at Donn har holdt lekestue med Birkenes-forsvaret.

BIL-trener Tor Ivar Ruud oppsummerer stortapet slik:

– En veldig skuffende kamp av oss. Vi vil ikke nok. Det er ikke bare det at vi ikke klarer å score på sjansene våre, vi slipper inn altfor lettkjøpte mål i tillegg. Vi klarer ikke å forskyve laget verken i lengderetningen eller sideveis, og da får de altfor store rom å boltre seg i.

Treneren er tydelig på at Birkenes nå er et bunnlag i 5. divisjon og at kampen mot bunnkollega Risør førstkommende tirsdag blir svært viktig.