Årsbeste mot Risør

BRILJERTE: Hanne Helleland var kampens store spiller da Birkenes 1 slo Risør 9-0 borte i onsdagens 3. divisjonsoppgjør i Risør.

Hanne Helleland og Birkenes’ førstelag i damenes 3. divisjon spilte sin beste kamp for året da Risør 1 ble slått 9-0 på eget kunstgress.

– Det er en kamp vi skal og må vinne, men i denne kampen viste jentene virkelig at de forstår åssen fotball skal spilles. Dette er den spillemessig beste kampen vi har gjennomført, sier trener Trond Endresen etter storseieren på Kjempesteinmyra i Risør onsdag kveld.

Fulgte kampplanen

Birkenes spilte en veldig god førsteomgang og skapte en rekke store sjanser, men fikk ikke hull på byllen før det var gått 35 minutter.

– Før kampen fokuserte vi på å spille ordentlig fotball og ikke bry oss så mye om målene. Det gjorde vi, vi spilte kjempegod fotball og skapte mange sjanser, men klarte ikke omsette så mange av dem i første omgang. Det skyldtes også en god Risør-keeper, innrømmer Endresen, som la om fra 4-5-1 til 3-5-2 i pausen. Da kom også målene.

Storspilte i ny rolle

17 år gamle Hanne Helleland, som vanligvis er å finne på kanten, debuterte som offensiv midtbanespiller. Det gjorde hun til ståkarakter og vel så det.

– Hun gjør en helt ufattelig god kamp og strør om seg med målgivende pasninger. Hun var vel nest sist på seks-syv av målene våre. Jeg har aldri sett henne så god, roser BIL-treneren.

Han trekker også fram Elice Kræmer, lagets eldste spiller.

– Elice hadde en litt rufsete start på kampen, men spilte seg kraftig opp og viste hvor god hun er både til å se medspillere og til å holde på ballen. Hun har en veldig fin nærteknikk, bemerker Endresen.

Mulighet for avansement

Seieren endrer ikke tabellsituasjonen for birkenesingene. Laget ligger fortsatt på fjerdeplass, nå ett poeng bak Express 1 og Sørfjell/Amazon Grimstad 2 på henholdsvis tredje og andre plass. Leder gjør Rygene, fem poeng foran de to nevnte lagene.

Onsdag har Birkenes 1 muligheten til å klatre på tabellen når de møter tabelljumboen og klubbvenninnene Birkenes 2. Samme kveld møtes Sørfjell/Amazon og Express.

Med uavgjort i dét oppgjøret og oppskriftsmessig seier til Birkenes 1 i det ultralokale oppgjøret i Birkenesparken (kampstart 19.30), er Birkenes 1 plutselig oppe på en andreplass på tabellen.