Det løsnet til slutt

SENKET ØYESTAD: Ett mål av Kjetil Esperås (t.v.) og to av Steffen Mollestad senket Øyestad tirsdag kveld. Steffen var i tillegg Birkenes’ beste spiller.

Etter en første omgang der lite stemte for noen av lagene, fikk Birkenes fart på beina og ballen. To scoringer av Steffen Mollestad og ett av Kjetil Esperås sendte Øyestad hjem med 0-3 i sekken.

FOTBALL. Det var to spillende lag som møttes i Birkenesparken tirsdag kveld. Før pause var imidlertid både bevegelsen og presisjonen i pasningsspillet for dårlig til at det ble noe særlig spill ut av det. Gjestene hadde likevel et par-tre sjanser som fort kunne gitt uttelling, men dårlige avslutteregenskaper og en god BIL-keeper sørget for at det sto 0-0 til pause. Mot slutten av omgangen kom hjemmelaget til et par større sjanser, men Øyestad-keeperen var ikke borte han heller. Andre omgang åpnet med en kjempesjanse til Øyestad, men skuddet gikk langt over fra godt hold. Midtveis i omgangen drar Steffen Mollestad seg fri på 18 meters hold og klinker ballen i mål helt nede ved stolperota. Det står 1-0, om enn ikke spesielt velfortjent. Målet ser ut til å ta luven av Øyestad-spillerne, for nå tar hjemmelaget over føringen for fullt. Drøye ti minutter seinere slår Kristoffer Suggelia et godt frispark inn i Øyestad-feltet der Steffen Mollestad dobler ledelsen med et perfekt hodestøt. Nå er det kun ett lag på banen, og hjemmelaget skaper flere store muligheter til å øke ledelsen ytterligere. Det går imidlertid to minutter over ordinær tid før den siste spikeren sitter i Øyestad-kista. Den er det Kjetil Esperås som sørger for når han setter ballen i mål fra 14 meter via en borteforsvarer.
– Første omgang er langt under pari, da er jo Øyestad like gode som oss. I pausen snakka vi om at vi gjorde dem gode, at vi var for unøyaktige og ga dem mye brudd. I andre omgang ga vi dem ikke de brudda, og da synes jeg vi kontrollerte kampen og vant fortjent, sier BIL-trener Trond Endresen. Seieren sendte Birkenes opp på tabelltoppen i 5. divisjon med syv poeng på tre kamper. På andreplass følger Risør som har full pott på to sine kamper. Onsdag kveld (14. mai) er det klart for sesongens første lokalderby i Birkenesparken når Lillesand IL kommer på besøk.