600 på banen

BANEN: Camilla Imenes-Nyløkken leder an med Aneta Beqiraj, Mari Birkenes og Ida Louise Aamlid hakk i hel.

Yrende liv i Birkenesparken under den årlige 3v3-turneringa.

– Det er slitsomt, for det er mye løping, og så er det jo ganske varmt. Men det er gøy, og det gøyeste er å skåre mål. Jeg hadde nettopp et flott langskudd som gikk inn, sier Sigurd Nymo Haugå til Birkenesavisa.

Lørdag er omtrent 600 barn og unge samlet til mer eller mindre vennskapelig dyst i Birkenesparken. I den årlige 3v3-turneringa til Birkenes idrettslag spiller barna mange korte kamper, tre mot tre.

– Vi har vunnet noen av kampene, men vi er enige om at det viktigste er innsatsen. Den har vært god i dag, sier Tobias Birkenes.

De to spiller på samme lag, og blant motstanderne er det et lag og en spiller det nærmest går gjetord om i Birkenesparken denne flotte lørdagen.

–  Trauma har en veldig god spiller. Han er utrolig god. For oss er det jo gøy å slå Lillesand, da, sier Andreas Rikala Ruglsand.

GUTTER: Andreas Rikala Ruglsand, Tobias Birkenes, Ole Kristian Vimme-Fosse, Jørgen Helleland, Sigurd Nymo Haugå og Ziad Alefir.

Mange kamper

Mellom slagene kan fotballspillerne slappe av med ansiktsmaling, skyte fotball på blink, lage ballongdyr eller ta en matbit. På høyttaleren høres Gisle Stavland som oppfordrer lagene til å avtale nye kamper mellom seg, dersom spillerne har lyst til det.

– For barna er denne turneringsformen helt topp. De får spille mange kamper, og det er mye som skjer i løpet av en kamp. Ute på banen blir ferdighetene litt utlignet, og det gjør det spennende, sier han.

Ingrid Aanesland er blant de lokale spillerne som kan skrive under på det. Sammen med resten av laget har hun fått utdelt medalje, og posert foran en gigantisk pokal etter endt turnering.

– Det er gøy å spille i dag, for vi får spilt så mange kamper. Jeg tror jeg har spilt fem kamper. Det gøyeste er når vi vinner over de som er dårlige, sier hun til Birkenesavisa.

JENTER: Ida Louise Aamlid, Flaa Agerbo, Aneta Beqiraj, Camilla Imenes-Nyløkken, Mie Eikenes, Mari Birkenes og Ingrid Aanesland.

DUELL: Jørgen Helleland og Sigurd Nymo Haugå forsøker å krige ballen i mål.

GØY: – Det er gøy å spille mange kamper, og i dag har jeg skåret flere mål, sier Shane Viumdal.

POKAL: Gøy for barn og voksne med utdeling av medalje og posering med stor pokal.

UNDERHOLDNING: Pauseunderholdninga består av ulike aktiviteter, og foran ballongartisten er det kø av nysgjerrige fotballspillere.