En grunnpilar borte

Med Sigmund Knutson er en av grunnpilarene i musikklivet i Birkenes borte.

MINNEORD: Sigmund Knutson, født 26. januar 1924, døde fredfullt 15. juli 2018.

Birkenes Hornmusikk ble stiftet i 1936, og han ble med fra starten, og var med siden, bare avbrutt av et par perioder da han bodde andre steder enn på Birkeland. Han var aktiv musikant til for noen få år siden, da han måtte melde pass pga helseproblemer. Da hadde han vært med og spilt i mer enn 75 år! Han spilte mange forskjellige instrumenter, men i korpssammenheng var nok kanskje trombone hans favoritt, ved siden av baryton, som han brukte i den senere tid.

Sigmund var meget musikalsk og dyktig, og spilte uten problemer alt han ble tildelt av soloer og musikkstykker. Og han var en særdeles viktig miljøskaper i Hornmusikken. Han var korpsets første formann og hadde vervet i flere år.

I mange år var han den eneste musikant fra sin generasjon. Han var bindeledd mellom den gamle og den nye tid i musikken, og bidro til at den entusiastiske linja med dugnadsånd og godt miljø og høyt musikalsk nivå ble ført videre. Vi tenkte aldri over at Sigmund var 25 år eldre enn den nest eldste i Hornmusikken. Han var så ungdommelig og omgjengelig og gikk rett inn i miljøet.

For sin innsats i Hornmusikken ble han utnevnt til æresmedlem.

Han var også med i mange andre musikalske sammenhenger. Han var instruktør for aspiranter til Birkeland Musikkorps, spilte piano til allsanger i mange sammenhenger på bedehuset og på eldretreff, spilte trombone til orgelet ved mange høytidsgudstjenester i kjerka, for å nevne noe, og han var alltid villig til å gjøre en innsats. For sin mangfoldige musikalske innsats ble han tildelt Kongens Fortjenstmedalje i 1998.

Vi lyser fred over Sigmund Knutsons gode minne.

 

For Birkenes Hornmusikk

Arvid Falander

Per Gunnar Knutson