Svein-Erik er borte

Svein Erik 1MINNEORD. Det var med stor sorg redaksjonen i BirkenesAvisa tok imot budskapet om at Svein-Erik Jansen er død. Med ham er en alltid smilende og engasjert medarbeider borte.
Vi kjente Svein-Erik av utseende og var på hils med ham lenge før han tok kontakt med oss i redaksjonen med spørsmål om vi trengte en ekstra frilanser. Ingen som har oppholdt seg på Birkeland over en viss tid de siste åra har kunnet unngå å legge merke til den blide karen i rullestol som alltid hadde et smil og en munter kommentar til overs for alle han traff, det være seg gode venner eller mer perifere bekjente.
Svein-Erik likte å skrive, han likte å fotografere, men først og fremst likte han å komme seg ut der folk møttes, treffe folk, slå av en prat. Svein-Erik var stolt av å representere BirkenesAvisa, og med sitt smittende smil og humør var han en god lokalavisambassadør.
Svein-Erik var ikke redd for å engasjere seg. Som lokalpolitiker, tillitsvalgt i Råd for funksjonshemmede og Brukerutvalget for NAV i Lillesand og Birkenes, som quizmaster på Sakura, eller som manager for flere av Sørlandets kjente countrynavn, var han flink til å skaffe oppmerksomhet rundt sine hjertesaker. Og var det noe han virkelig brant for, var holdningen at alt, selv de mest elleville ideer, var mulig å gjennomføre, bare man hadde den rette innstillingen. Det ga seg utslag i stunts som å kjøre strekningen Birkeland-Oslo og Birkeland-Østerrike i en elektrisk rullestol med en maksfart på 10 km/t! Neste prosjekt var å kjøre USA på tvers i ”Norges tøffeste rullestol”.
Det ble ikke noe av, Svein-Erik. Men at du hadde klart det, er vi overbeviste om. Vi lyser fred over ditt minne.

Bjørn Vidar Lie
Redaktør
BirkenesAvisa