Kunst på bensinstasjon

KUNSTSTASJON: Skogsfilosofen John Richard Berglund avduker kunstverket på Best Birkeland.

Best Birkeland har fått et kunstverk signert skogsfilosofen.

– Egentlig så anser jeg Best for å være den viktigste kulturinstitusjonen i bygda. Det er en viktig samlingsplass, og kaffen får meg i gang om morgenen. Det er en slags kulturturbo, sier John Richard Berglund til Birkenesavisa.

Det kan kanskje være godt med en turbo om morgenen, for turboen i bilen han farter rundt i synger på siste verset. Noen svanesang kan det knapt kalles, men bilen er brukbar til andre ting.

Skogsfilosofen, som han også omtales som, nøler ikke med å hoppe opp på biltaket for å komme nærmere himmelen, og kunstverket som nå er avduket helt øverst på bensinstasjonen.

– Jeg sto og så på storflommen i høst, og etter regnet kom som vanlig sola. En må fokusere på det positive, for ting ordner seg til slutt, sier Berglund.

Nå skinner sola på bensinstasjonen nesten helt ned til Berse og Flakksvann. Uten nevneverdig regn på flere uker er det lite som minner om oktoberdagene med stri vannføring.

– Utsikten er grei der oppe på taket. Dette bildet sier også noe om utsiktene for resten av året, sier skogsfilosofen, og forklarer:

– Det blir nok en utstilling til høsten med maritimt preg. Jeg pleier jo å produsere ganske godt annet hvert år, og i fjor ble det lite.