Hakkebakkeskogen i Natveitåsen

TEATER: Morten skogmus, Silje Marie Løland med Heidi Hornnes og Marina Homdal.

Det er teatertider i Birkenes. Birkebilla er nok ledestjernen så langt, men barn og personale i Natveitåsen barnehage følger etter så godt de kan.

Pedagogisk leder Silje Marie Løland på avdeling Solstua forteller at Hakkebakkeskogen har vært tema på denne avdelingen i lang tid, og nå var tiden kommet for å fremføre noe av det for resten av barna i barnehagen.

– Voksne som leker skaper engasjement, og det blir veldig lett interaktivt teater med spontan deltakelse fra barna, forteller Silje Marie.

Veldig tydelig og veldig herlig å registrere.  Det er samme engasjement fra barna uansett hvor mange ganger scenen spilles.  Klatremus jages rundt i barnehagen av reven, og barna hjelper til så godt de kan. Noen vil hjelpe reven, mens andre er mere interessert i hjelpe Morten skogmus. Og de ser ikke ut til å bli lei av det.  Helt klart at barna trives godt med gjenkjennelse – det er ikke godt å alltid skulle forholde seg til noe nytt.

– Når Hakkebakkeskogen er vel fordøyd er tiden kommet til bamsefar og fødselsdagen som er neste Egnerfortelling som skal brukes, forteller Silje Marie.

Mette Harberg er styrer i barnehagen som har plass til omkring 70 barn.  Og det er en stor arbeidsplass.  Foruten de 70 barna styrer hun 14 årsverk.

– I denne barnehagen legger vi vekt på at voksne skal møte barn på en god måte.  Det er viktig for at barna skal ha det bra, sier Mette Harberg.  Og barna i barnehagen ser ut til å ha det bra der de er pyntet og benket for å følge klatremus og skogmus og pepperkakemesteren.