Vant 11-1 på lavgir

FRISK: Hanne Helleland slo den ene farlige corneren etter den andre og herja med Risør-forsvaret fra sin posisjon på høyrekanten i første og venstrekanten i andre omgang.

Birkenes-damene kjørte over Risør og inntok andreplassen på 3. divisjonstabellen igjen uten å ta seg helt ut.

– Det er litt dødt, men vi er jo aldri trua, er BIL-trener Trond Endresens umiddelbare kommentar etter at Birkenes 1 har valsa over Risør 1 i Birkenesparken onsdag kveld.

Kampen ble aldri spennende. Til det var birkenesjentene altfor overlegne. Allerede etter tre minutters spill lå den første ballen i nota bak Risør-keeperen, da midtstopper Siri Anette Sørlien ekspederte en perfekt corner fra Hanne Helleland i mål. Syv minutter etter la lillesøster og stopperkollega Johanne Sørlien på til 2-0 etter en ny god Helleland-corner.

Hanne Helleland er nest sist også på 3-0-målet, men denne gang går corneren i ryggen på en Risør-forsvarer og i nettet. Kaptein Christina Stray Imenes fastsetter pauseresultatet til 4-0 når hun viser sine goalgetteregenskaper og setter returen etter et godt langskudd fra Hege Lien i mål. Vi noterer to Risør-skudd i første omgang, begge i nettveggen fra skrå vinkel.

Måltjuv

Andre omgang er knapt ett minutt gammel når Stray Imenes er påpasselig framme og putter en ny retur i nettet bak Risør-keeperen, denne gang etter en lobb i tverrliggeren fra Tonje Frigstad. Hjemmelagets sjette mål er en suser fra Hanne Helleland, mens Tonje Frigstad står for det syvende med en ny lobb fra langt hold. Da er det gått 13 minutter av omgangen.

Tre minutter seinere utnytter Thea Hye en svak klarering fra Risør-forsvaret og setter inn 8-0 til side for keeper. Astrid Frøysnes Flaa får assist på 9-0-målet, når innlegget hennes går via en Risør-mage og i nettet midtveis i omgangen. Like etter får Risør sitt trøstemål på et pent langskudd fra 20 meter.

Thea Hye blir tomålsscorer når hun lobber inn 10-1 fra rett utenfor 16-meteren, mens kaptein Christina Stray Imenes får æren av å avslutte målkalaset 12 minutter før full tid, når hun kjemper seg forbi Risør-forsvaret for n’te gang og setter ballen kontant i mål fra 14 meter.

Ikke superfornøyd

11 mål til tross, BIL-treneren er ikke superfornøyd.

– Vi kontrollerer kampen, ja, men det visste vi at vi kom til å gjøre. Det som skuffer meg er at vi ikke gjennomfører det vi snakka om på forhånd. Vi burde vært roligere med ballen og vendt spillet oftere, sier Trond Endresen.

Han trekker fram høyrekant Hanne Helleland og venstreback Hege Lien som de mest positive på kveldens BIL-lag.

– Hanne er frisk på kanten, og det er godt å se Hege godt i gang igjen etter et langt skadeavbrekk, sier han.

Neste kamp for Birkenes 1 er et rent klubboppgjør mot Birkenes 2. De noe eldre BIL2-damene er tabelljumbo med ett poeng på fem kamper.