Det første serietap

STRENG: BIL-trener Trond Endresen gir kun tre av spillerne sine, deriblant Hanne Mollestad (lengst til høyre), godkjent karakter etter tapet for Sørfjell/Amazon 2. De øvrige spillerne på bildet fra vårens siste treningskamp er Amalie Snøløs (t.v.) og Hannah Semine Aronsen.

Birkenes ILs nystarta damelag i fotball ble et nummer for små mot Sørfjell/Amazon Grimstad 2.

– Grunnen til at vi taper, er at vi taper alt av luftdueller. Vi er minst like gode med ballen, men blir knust i duellspillet, sier trener Trond Endresen etter å ha sett jentene sine gå av Stuenes-banen med 2-5 i sekken onsdag kveld.

Det sto 4-1 til pause etter en omgang der vertene tar ledelsen allerede etter fem minutter på en tellefeil i BIL-forsvaret.

Så følger ti gode BIL-minutter som kulminerer i utligning. Det er goalgetter Christina Stray Imenes som setter ballen i nettet fra 16 meter etter en god pasning fra Hanne Helleland.

Birkenesjentene fortsetter å spille ball, men etter ytterligere ti minutter scorer Sørfjell/Amazon på et feil idømt frispark. Når hjemmelaget putter ytterligere to ganger på de syv minuttene som gjenstår av omgangen, går mye av lufta ut av BIL-ballongen.

Lover revansj

Likevel klarer det unge birkeneslaget å spille uavgjort 1-1 mot atskillig mer drevne motstandere i andre omgang. Det gir håp for returoppgjøret, mener treneren.

– Jeg håper folk kommer og ser kampen i Birkenesparken, for da skal de slås. Revansjlysten er stor, erklærer Trond Endresen.

Han legger mye av skylda for de to siste baklengsmålene i første omgang på en svært lav og sjenerende sol.

– Keeperen og midtstopperne våre så ingen verdens ting, sier BIL-treneren.

I pausen datt sola ned bak horisonten, slik at hjemmelaget slapp motsola.

Tomålsscorer

Han legger imidlertid ikke skjul på at laget hans spilte en kamp langt under pari.

– Det var altfor mange som ikke var gode nok, sier Endresen.

Treneren gir tre spillere godkjent karakter etter kampen.

– Christina Stray Imenes får dels godkjent ettersom hun scora begge måla våre, Hanne Mollestad gjorde en bra kamp på venstrebacken, og Elise Aanesland spilte en godkjent omgang i mål, sier han.

Neste mulighet til å se de unge BIL-jentene i aksjon i Birkenesparken er tirsdag kveld 29. mai, når tredjeplasserte Express 1 kommer på besøk. Kampstart er 19.30. Returoppgjøret mot Sørfjell/Amazon 2 er beramma til 14. august.